Настоящият световен рали шампион Кале Рованпера преговаря с Хюндай, съобщи

...
Настоящият световен рали шампион Кале Рованпера преговаря с Хюндай, съобщи
Коментари Харесай

Изненада: Кале Рованпера преговаря с Хюндай

Настоящият международен рали първенец Кале Рованпера договаря с Хюндай, заяви уеб сайтът Dirtfish. Преговорите се движат от мениджъра на Кале Тима Юхки, а в случай че те завършат с триумф това ще е вторият сполучлив трансфер на Хюндай на международен първенец на Тойота. През 2019 Ойт Танак стана международен първенец с Тойота и за идващия сезон към този момент беше водач на Хюндай.

Настоящият контракт на Рованпера с Тойота изтича в края на този сезон и в полза на истината, Юхки договаря и с Тойота, като е доста евентуално Хюндай просто да бъдат употребявани като средство за напън в полемиката с Яри-Мати Латвала.

През годините Юхки е представлявал някои от най-големите финландски рали първенци: Юха Канкунен, Томи Макинен, а в този момент - Рованпера.
 Нювил и Хюндай с първа победа за сезона Нювил и Хюндай с първа победа за сезона
“В момента, за идващия сезон и след него, всичко е допустимо ”, сбито разяснява Юхки разновидностите пред Кале в WRC.
 Латвала: Рованпера се ядоса и завоюва в Португалия Латвала: Рованпера се ядоса и завоюва в Португалия
Кале завоюва международната купа предходната година в рали “Нова Зеландия ”, а този сезон в Португалия завоюва първата си победа от 7 месеца, като тъкмо с този триумф излезе още веднъж отпред в класирането. След рали “Сардиния ” Рованпера има 25 точки задатък пред Тиери Нювил (Хюндай) 7 кръга преди края на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР