Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова увеличава постигнатата на първия

...
Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова увеличава постигнатата на първия
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Фандъкова увеличава преднината си от първия тур пред Манолова

Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова усилва постигнатата на първия тур преднина от над 8 на 100 пред съперника си Мая Манолова дни преди балотажа на локалните избори. Това демонстрират данни на представително изследване на „ Алфа Рисърч” измежду 800 гласоподаватели, което е поръчано и финансирано от бТВ.

Към момента 38.4% от интервюираните декларират, че сигурно ще гласоподават, а 17% се двоумят. Сред сигурните гласоподаватели 83.3% са избрали своя любимец.

За Фандъкова ще гласоподават 55,3 на 100 от решилите да вземат участие и във втория тур на локалните избори, а 44.7 % – за Мая Манолова. За съпоставяне, при 100% обработени протоколи от първия тур, разликата сред двете беше 8.58%, до момента в който в този момент е 10.6%.

На балотажа най-силна се обрисува да е " партията” на негласуващите – 44.6% от безусловно всички интервюирани изобщо не мислят да отидат до урните.

ГЕРБ има 27 съветници. Вътрешна македонска революционна организация пък вкарват четирима общинари, което значи болшинство за ръководещите в 61-членния общинския съвет на София. Българска социалистическа партия остава съпротива с 15 съветници, а " Демократична България " и самостоятелният кандидат-кмет Борис Бонев, който става общинар, ще имат 13 гласа. Любопитното е, че гласовете за листата на " Демократична България " и самостоятелния Бонев, който не беше записал листа, са общо 100 000, а гласовете за ГЕРБ, които имат доста повече съветници, са 130 000. " Атака” има двама съветници, единият от които е освободеният в сряда като народен представител Волен Сидеров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР