Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации

...
Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации
Коментари Харесай

Съдът отново отложи решението си за изборите в София

Административният съд отсрочи делото на Мая Манолова за възможни фалшификации за кметските избори в София. Съдът ще заседава още веднъж идната седмица, оповестява БНР.
Манолова внесе 14 класьора доказателства за нарушавания и упорства за наново преброяване на бюлетините в столицата. Тя желае касиарне на резултатите от локалните избори, извършени на 3 ноември 2019 година.
Отлагането се е наложило, тъй като магистратите поискали още доказателства, разяснява пред БНР Манолова: " ОИК не се беше срещнала със мнението на движимостите лица. Бяха поискани и още доказателства, което наложи отсрочване на делото. Съдът още веднъж отсрочи произнасянето си за това дали следва да бъдат отворени чувалите с бюлетини. "
Ще бъде направено наново преброяване най-малко в част от изборните секции, безапелационна е Манолова. " Ние обосновахме това наше искане с новите доказателства, които са показани, и със заключението на движимостите лица. Потвърди се нашето изказване, от заключението на движимостите лица, че непозволено в изборните описи са вписани в част втора над 3 000 гласоподаватели, които са дали своят вот на тези избори. Истинският резултат може да бъде открит, единствено и само в случай че има наново преброяване и отваряне на чувалите ".
 
В 14-те класьора с доказателства за нарушавания, импортирани от инициативния комитет на Мая Манолова след локалните избори, се твърди за най-малко 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани жители в описите и 7000 души платен ромски избор, сборът от които е повече от разликата сред двамата претенденти за кмет на София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР