Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира утрешния двубой със Салернитана,

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира утрешния двубой със Салернитана,
Коментари Харесай

Алегри: Смешно ми е, че Ювентус трябва да събере 40 точки, за да не изпадне

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разяснява утрешния дуел със Салернитана, както и обстановката, в която тимът се намира след лишаването на 15 точки от неговия актив.

“Това ще бъде комплициран мач против тим, справящ се добре при Давиде Никола, който прави чудесна работа. Важно е да се надигнем против тях с вярното отношение. Гледайки класирането, това е пряк конфликт. Фактът е, че имаме 23 точки, като би трябвало да достигнем 40, с цел да не изпаднем. Това ме кара да се дръзвам, само че такова е ситуацията. Първата цел е да настигнем тези, които са пред нас. Немислимо е да си слагаме цели сега. Сега би трябвало да стигнем тима пред нас и да се изкачваме постепенно. Утре би трябвало да спечелим, тъй като в последните три турнирни мача сме взели единствено една точка.

Дали Душан Влахович ще бъде титуляр на следващия ден? Все още не съм решил, само че ще преценява. Физически той е добре, в този момент е доста по-лек и динамичен, в сравнение с, когато дойде. Дано на следващия ден да вкара. Разполагаме и с Мойс Кийн, който е добре. За мен си остава мъчно да го оставям отвън стартовия състав. Той стана доста значим за нас, като израсна душевен и механически. Кийн се трансформира във значим състезател, само че към момента не 100%. Аз съм удовлетворен от него, промени се спрямо предходната година. Дали би трябвало да играе? Не пущам футболистите в игра, тъй като по този начин би трябвало, а с цел да печелят мачовете. Влахович не е бил в такава физическа форма преди даже когато пристигна от Фиорентина. Сега докосването му е по-леко, само че се нуждае от попадения.

Освиркванията и обидите към Матия Де Шилио? Той е добре, приказвал съм с него и е спокоен. Той е сериозен експерт и доста добър състезател. Социалните мрежи? Това е екран, зад който се играят хиляди хора. За наше страдание, по този начин работи светът. Трябва да го приемем, без да му отдаваме значителност. Николо Фаджоли? Той израсна доста и изигра много мачове, както Фабио Мирети и всички останали. В миг, в който доста футболисти отсъстваха, аз заложих на млади играчи, които реагираха по значим метод ”, съобщи Алегри на днешната си конференция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР