Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан продължава да твърди, че

...
Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан продължава да твърди, че
Коментари Харесай

Зидан разкри най-щастливия ден от треньорската си кариера

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан продължава да твърди, че тазгодишният успех на отбора в шампионата е най-щастливото събитие в треньорската му кариера. Французинът има три трофеи със столичани в Шампионската лига, само че за него те не са от такова значение.

“На процедура това (б.р. - триумфът в Ла Лига) беше най-радостният ден от професионалната ми кариера - призна Зизу. - Не бяхме печелили шампионата от 7-8 години (б.р. - последните две трофеи на Реал бяха от 2012 и 2017 г.) и затова това се трансформира в огромна цел за нас. Дойде обаче изолацията поради пандемията и не знаехме дали отново ще можем да играем. Но след това шампионатът в Примера се възобнови и даже приключи, а ние го спечелихме. Дори да приемем, че ШЛ е най-силната конкуренция и е нещо ужасно, то аз не желая да съпоставям двете неща. Беше доста мъчно да приключим на върха в Ла Лига.”

Зидан приказва по време на събитие на “Zidane Five Club” - неговият обществен план във Франция, където деца играят футбол на дребни малки врати и в това време посещават образователни часове.

Световният първенец разяснява и вероятността един ден да застане отпред на националния отбор на “петлите”. “Ще забележим дали ще стана селекционер. Още преди години споделих, че в случай че въобще стана треньор, за какво след това да не повеждам и Франция. Дори Дидие Дешан беше споделил същото за себе си. И аз като него имам история в националния отбор, която беше красива до последния мач. Имаше възходи и падения, само че беше хубаво. Ако един ден общата ни история би трябвало да продължи, то ще продължи. Но сега това не е на дневен ред. Нещата ще се случат, когато трябва”, сподели Зидан.

Специалистът подсети, че не обича да си прави никакви проекти за бъдещето: “Не мисля за кариерата си след време. Просто се любувам на всекидневието си, както правех и като футболист. Ако един ден ще би трябвало да се занимавам с нещо друго, то ще е нещо друго. Ето за какво няма и по какъв начин да кажа дали бих станал ментор на клуб в Лига 1. Не съм го обмислял, тъй като пребивавам ден за ден”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР