Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан опита да запази спокойствие

...
Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан опита да запази спокойствие
Коментари Харесай

Зидан: Не можем да играем така, трябва повече живот

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан опита да резервира успокоение след първата турнирна загуба на тима, която стана факт в 9-ия кръг на Ла Лига. „ Белия балет” отстъпи с 0:1 като посетител на Майорка , а французинът регистрира, че представянето на отбора не е било задоволително положително.

Почти всяко звено от играта на Реал не функционираше както би трябвало, а вратарят Тибо Куртоа още веднъж застана на мушката след 9 позволени гола при последните 14 точни шута към неговата врата. В предни позиции обстановката също не беше добра, като Зидан самичък призна за неналичието на задоволително основани голови шансове след почивката.

„ Чувствам се зле. Не играхме мача по този начин, както го искахме. Когато стартираме дуел по метода, по който го сторихме през днешния ден (голът на Лаго Жуниор падна в 7-ата минута – б.р.), постоянно става мъчно. Бяхме положителни през последните минути на първото полувреме, а през второто нямам визия за какво станахме толкоз напрегнати”, разяснява Зизу.

„ Няма по какъв начин да се изненадаме от мощния старт на Майорка – тим, който играе на своя стадион и пред личните си почитатели. Знаехме какво ще се случи, но след 7 минути бяхме сюрпризирани. Те вкараха, след което се прибраха, а ние не намерихме решенията.”

„ Липсата на централизация? Трябва да я проучваме, както би трябвало. Няма по какъв начин да сме удовлетворени от този мач. Трябва да го погледнем деликатно, тъй като стартирахме зле.”

„ Контузиите? Те са част от футбола. Имаме други играчи и те би трябвало да се показват по-добре.”

„ Знаем защо играем в мача против Галатасарай (в Шампионската лига – б.р.). Трябва да играем за победа, тъй като нямаме друга алтернатива. Нужно е да покажем централизация във вторник.”

„ Нямам проблем с играчите си. Когато всички са налице, всеки би трябвало да се показва добре. Има разнообразни отзиви по отношение на титулярния състав, само че решението е мое. Ще проучваме нещата. Да го вършим незабавно след мач няма да е от изгода. Не съм удовлетворен от срещата, нужно е да погледнем деликатно какво се случи.”

„ Проблемът е, че на всеки три дни ние би трябвало да потвърждаваме, че сме добър тим. Това е нашият проблем и към този момент не съумяваме да го вършим. Трябва да покажем повече поредност. Направихме някои неща добре, в случай че би трябвало да съм почтен. Въпреки това, правичката да си кажем, не можем да играем мач по този метод. Няма да чуете, че се безпокоя, но имаме потребност от повече неизменност. Трябва да вкараме повече живот в играта си, в случай че желаеме да реализираме огромни неща през този сезон”, добави Зидан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР