Наставникът на Крумовград - Станислав Генчев обяви, че на драго

...
Наставникът на Крумовград - Станислав Генчев обяви, че на драго
Коментари Харесай

Генчев: На драго сърце бих станал треньор на Левски!

Наставникът на Крумовград - Станислав Генчев разгласи, че с удоволствие би станал треньор на Левски, в случай че публично бъде потърсен от столичния гранд. Също по този начин той описа и любопитна история от метода, по който е стартирал футболната си кариера на " Герена " преди години. Ето какво сподели той пред " Диема ":

" Когато бях на 17 години, Балканиадата, за моята възраст, за националните тимове се организираше в Търново и в Севлиево. Тогава играех във В група, в тима на Дебелец. Направихме една другарска среща против националния тим на моите набори. Представих се извънредно мощно и тогавашния селекционер на юношеския народен тим Иво Котев ме предложения на идващия лагер-сбор, където се селектираха към 50 деца и от тях избираха 18 за националния тим. Там също се показах много мощно и пристигнаха предложения от ЦСКА, Левски и Литекс за мен, въпреки че играех във В група. Избрах да мина в тима на Левски, тъй като персонално Наско Сираков пристигна в Дряново, откри къде пребивавам и сподели, че желае да подпиша контракт с Левски. Това за мен беше задоволително - тимът, който най-вече ме искаше, подписах с него ", стартира Генчев, който направи съпоставяне по кое време е било по-лесно да направи пробив в мъжкия футбол - при започване на века, когато той беше в тази роля, или на юношите сега.

" От моята позиция, сега е по-лесно. Знаете, че конкуренцията преди години беше извънредно огромна. Отборите бяха повече, във всеки от тях имаше доста водачи, доста положителни футболисти, триумфите на европейската сцена бяха доста по-големи за българските тимове и тогава беше по-трудно, съгласно мен. Не че в този момент е доста елементарно на младите футболисти, само че за мое страдание, като треньор, все по-малко положителни млади футболисти се причисляват към първите тим. Не знам каква е повода да губим нишката сред детско-юношеския и мъжкия футбол. Започват доста добре децата и след това, когато би трябвало да навлязат в мъжки футбол, се оказва, че са много изостанали и не са подготвени за първия тим ".

" Първо, тъкмо преди една година по това време имаше отново такива сходни трудове, че ще ставам треньор на Левски и ще замествам Мъри Стоилов. Тогава никой от Левски не беше търсил, нито е имало някакви диалози. Абсолютно същото е и към днешна дата - нито е имало контакт с някой от Левски с мен, нито диалози, нито са търсили някого от клуба да питат каква е обстановката към мен. Към днешна дата няма никакъв контакт сред Левски и мен. Още повече, че е извънредно неприятно да излизат такива трудове, тъй като по този начин или другояче в Левски има доста огромно напрежение. Неприятно е за треньора на Левски. Бил съм в сходна обстановка, когато се написа, че мога да бъда заменен, че различен треньор ще ме смени. Много е неприятно за треньора на Левски, за мен и за моите футболисти, тъй като се интересуват от това нещо. На нас ни предстоят мачове с значими тимове и това нещо сигурно ги разконцентрира. Това са спекулации към днешна дата и не оказват помощ нито на Левски, нито на Крумовград. Със сигурност Левски е най-обичаният тим в България. На драго сърце бих станал треньор на Левски, само че към днешна дата няма диалози ", съобщи Генчев.
 Разбивачът на мозъци!
Разбивачът на мозъци!

Emotional damage
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР