Наскоро излезе извън строя чайникът на родителите ми. Най-обикновен електрически

...
Наскоро излезе извън строя чайникът на родителите ми. Най-обикновен електрически
Коментари Харесай

Когато се счупи електрическият ни чайник

 електрически-чайник

Наскоро излезе отвън строя чайникът на родителите ми. Най-обикновен електрически чайник с копче. Баща ми реши, че може самичък да го поправи и се зае с работата.

Устрои се в кухнята, постави инструментите, бързо разглоби чайника, спои там няколко жички и го сглоби още веднъж. Включи го, чайникът закипя.

Изведнъж вижда: на масата стои някакъв подробност, за който не е намерил място – еластична извита железна тел дълга към 20 сантиметра.

Баща ми я стисна в ръце и стартира да разглобява нещастния чайник още веднъж, въртейки тази телчица, само че тя по никакъв метод не пасваше на никое място.

Промърмори, сглоби чайника още веднъж без нея, включи го – всичко работи. А този непотребен подробност извади мазоли на очите… Разглоби го още веднъж… И по този начин до измежду нощ той сглабяше и разглабяше злощастния чайник.

На сутринта татко ми скрито пъхна чайника дружно със страничния подробност в кашон (естествено, беше го позор да признае пред жена си, че не е могъл да се справи) и отиде на работата си при своите електротехници.

Те усуквали-въртели детайла, само че по този начин и не разбрали защо служи тази телчица. Посъветвали татко ми да занесе чайника на ремонт, там сигурно щели да схванат.

Но татко ми не желал да признае и пред непознати хора личната си беззащитност, по тази причина решил да вземе чайника у дома и да го огледа още един път. Занесъл го, разглобил го, подредил акуратно всички елементи, седнал и почнал да медитира над тях…

Тогава в кухнята влезнала майка ми и почнала както нормално да задава въпроси на татко ми – по какъв начин е минал денят му, по какъв начин са нещата на работа. И без да стопира да говорои, отишла при непотребната телчица, взела я и почнала да я слага в сутиена си.

Очите на татко ми изскочили върху челото, а майка ми попитала:

– Къде откри банела на сутиена ми? Преди няколко дни го смъкнах и го сложих на масата, а след това изчезна някъде безследно…

Дълго след случая татко ми се цупи на майка ми…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР