Наскоро Google обяви инициативата AI Opportunity Initiative for Europe -

...
Наскоро Google обяви инициативата AI Opportunity Initiative for Europe -
Коментари Харесай

Google ще инвестира десетки милиони за AI обучения в Европа

Наскоро Гугъл разгласи самодейността AI Opportunity Initiative for Europe - фонд за поддръжка на стойност 25 милиона евро, чиято цел е да се подкрепи образованието на тематика изкуствен интелект (AI) в района.

Инициативата има за цел да разшири опциите на работната мощ в Европа, като предлага напреднало образование по AI на локални започващи предприятия, фокусирайки се по-специално върху поддръжката на уязвимите общности.

Приблизително 10 милиона евро от фонда ще бъдат разпределени за даване на служащите на съществени умения в региона на AI, с цел да се ориентират в развиващия се пазар на труда.

Тази самодейност надгражда сполучливата стратегия на Гугъл “ “, стартирала през 2015 година, от която се възползваха над 12 милиона души, като се оправи с дефицита на цифрови умения в Европейски Съюз. Освен това Гугъл си сътрудничи с разнообразни заинтригувани страни, в това число държавни управления от Европейски Съюз, групи на гражданското общество и университетски институции, с цел да обезпечи необятни изгоди от напредъка в AI региона.

Партньорствата с организации като Центъра за публично влияние (CPI) имат за цел да създадат знанията и уменията в AI региона налични за друг кръг лица, като се натъртва на приобщаването.

Разширяването на ресурсите за образование на тематика AI и усъвършенстването на програмата Гугъл Career Certificates в допълнение показват уговорката на Гугъл да улеснява придобиването на на практика опит с AI приложения в разнообразни сюжети на работното място.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР