Нашето становище за пленниците от израелската армия е ясно: то

...
Нашето становище за пленниците от израелската армия е ясно: то
Коментари Харесай

Хамас отказа да дава информация за пленниците, докато Израел не спре нападенията срещу Газа

" Нашето мнение за пленниците от израелската войска е ясно: то е обвързвано с (евентуална) замяна на пленници и ние няма да го обсъждаме, до момента в който Израел не постави завършек на експанзията си против Газа и палестинците ", съобщи Осама Хамдан, представител на " Хамас ", говорейки от Ливан, където живее в заточение, на излъчена онлайн по малкия екран конференция.

" Хамас " желае да си обезпечи освобождението на палестински пандизчии от израелските затвори, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

По отношение на цивилните заложници - които Хамдан назова " посетители " - " Хамас " е по отношение на разнообразни страни, в това число Египет, Катар, Иран, Турция, Китай и Русия, добави той.

Движението " Хамас " е заинтригувано от връщането на отвлечените в родните им страни, съобщи Хамдан. Но по думите му това зависи от " събитията, свързани със сигурността ".

Германия прикани да се прави разлика сред терористи и мирни жители

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок увери Израел в цялостната взаимност на Германия в битката против терора на " Хамас ", само че по едно и също време с това прикани интернационалната общественост да окаже повече поддръжка за мирното население в линията Газа, съобщи ДПА.

" За Германия сигурността на Израел не предстои на разискване ", сподели министърката от Зелените през днешния ден по време на срещата за мир в Близкия изток в египетската столица Кайро. " Това, което също е ясно, е, че причинителите на този гнет не съставляват палестинския народ. Те съставляват само себе си. Те приказват на езика на терора ", съобщи Бербок.

" Моля всички постоянно да вършат разлика сред терористи и мирни поданици ", акцентира Бербок и добави, че не трябва да се разпалват пламъците на омразата, защото " Хамас " цели точно това, с цел да може да се разраснат спорът и разделянето. " Този терористичен проект не трябва да проработва ", сподели тя. Борбата против " Хамас " би трябвало да бъде водена, обръщайки допустимо най-голямо внимание на филантропичната обстановка, посочи Бербок.

Германия усили филантропичната помощ за Газа до 50 милиона евро, означи още немската външна министърка. " Призоваваме всички останали, в това число и страните от района, да се причислят към идеята, за която към този момент загатнах ".

Бербок прикани за нов кротичък развой, който да разрешава на народите на двете страни да живеят спокойно и в сигурност, един до различен, в две самостоятелни страни. " Това може да звучи доста далечно, само че единствено справедливото и трайно решение ще се смята за безапелационна победа над " Хамас " и управлението му, учредено напълно на цялостното отменяне на човечността и дипломацията ", изясни Бербок.

Агенции на Организация на обединените нации приканиха за прекъсване на огъня и филантропичен достъп до цяла Газа

" Призоваваме за филантропично помирение и за даването на неотложен и безграничен филантропичен достъп до цялата територия на Газа, с цел да могат филантропичните организации да доближат до нуждаещите се цивилни, да спасят човешки животи и да предотвратят по-нататъшно човешко страдалчество ", се споделя в обща декларация на Програмата на Организация на обединените нации за развиване, Фонда на Организация на обединените нации за популацията, Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), Световната стратегия по прехраната и Световната здравна организация, представена от Ройтерс.

" Потоците от филантропична помощ би трябвало да бъдат огромни и устойчиви и да разрешат на всички поданици на Газа да запазят достолепието си. "

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР