Нашето Слънце първо ще се надуе до червен гигант, според

...
Нашето Слънце първо ще се надуе до червен гигант, според
Коментари Харесай

Нашето красиво слънце няма да свети вечно. Учените разказаха какв...

Нашето Слънце първо ще се надуе до червен колос, съгласно ново изследване, оповестено в Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Радиусът му през този интервал може да доближи Марс. След това Слънцето ще изхвърли външния си материал и ядрото му ще се срине в звезден излишък, наименуван „ бяло джудже “. Съобщава се, че тези процеси ще стартират на Слънцето след към 5 милиарда години и ще обиден някои планети, в това число нашата Земя.

Екип от учени, управителен от физика Аморат Аунгверойвит от университета Наресуан в Тайланд, проучва държанието на три „ бели джуджета “. Въз основа на тези данни учените съумяха да предположат какво ще се случи с нашата система след гибелта на Слънцето.

По това време човечеството от дълго време ще е изчезнало, в случай че не живее някъде другаде в космоса, само че нашата планета няма да може да се измъкне невредима. Според разбора смъртните страдания на Слънцето ще провокират " кръвопролитие " в Слънчевата система. Меркурий и Венера ще изчезнат, както и всичко останало във вътрешния кръг на Слънчевата система. В последна сметка те ще бъдат раздрани и погълнати от Слънцето. Земята може или няма да оцелее, според от това по какъв начин се трансформира нейната орбита. Дори и да успее да оцелее, Земята ще бъде доста друга от тучния, населен свят, който е през днешния ден. Учените споделят, че нашата планета ще загуби атмосферата и океаните си.

Междувременно учени сътвориха най-голямата досега 3D карта на Вселената, която съдържа повече от 6 милиона галактики. Използвайки тази карта, учените съумяха да измерят тъкмо какъв брой бързо се е разширявала Вселената в разнообразни моменти в предишното. И резултатите удостоверяват, че разширението на Вселената се форсира. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР