Нямаме против частната инициатива, тя е важна, но в момента,

...
Нямаме против частната инициатива, тя е важна, но в момента,
Коментари Харесай

Защо болница „Мама и аз“ застрашава изграждането на Националната ...

Нямаме срещу частната самодейност, тя е значима, само че сега, в който се намираме, тя заплашва национална детска болница. Това съобщи Мария Брестничка от Обществения съвет за построяването на Национална детска болница в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

 

„ Първият аршин, който се гледа в такива случи е потребността от такава лечебно заведение ", акцентира тя.

" Ние през цялото време настояваме тази болница да бъде построена след обстоен разбор на потребностите от детско опазване на здравето “, изясни Брестничка.

 

По думите ѝ сега по-голямата потребност е от педиатри и медицински сестри, а не от спомагателни болнични кревати. Тя посочи, че рискът се крие в това, че огромна част от педиатричните сестри и лекари ще отидат в частната болница.

„ Важно е да се види с какви причини е утвърден този план. Аз като жител не разбирам, за какво се утвърждава една нова болница, откакто и в този момент имаме незаети болнични кревати “, призна Брестничка.

 

„ Националната детска болница не е постройка, а идея. Планът за ускорено създаване е една огромна победа. Надяваме се, че това е последният път, в който има скандал в детското опазване на здравето. Няма да се откажем да търсим отговори от страната, до момента в който не извърши уговорките си “, акцентира тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР