Нашето правителство винаги ще бъде на страната на евроатлантическите ценности,

...
Нашето правителство винаги ще бъде на страната на евроатлантическите ценности,
Коментари Харесай

Борисов похвали армията ни пред шефа на Военния комитет на ЕС

Нашето държавно управление постоянно ще бъде на страната на евроатлантическите полезности, измежду основните ни цели е опазването на сигурността, надеждната отбрана и защита на България. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на онлайн среща с ръководителя на Военния комитет на Европейския съюз военачалник Клаудио Грациано.

Министър-председателят обърна внимание на която по негови думи буди терзание и е належащо да се водят диалози по тематиката.

Той посочи, че последните четири години са извънредно сполучливи за българската войска и подчертава върху интензивния развой на рационализация във връзка с въоръжените ни сили.

Борисов уточни, че България е измежду страните, достигнали равнището от 2% от Брутният вътрешен продукт разноски за защита. В същото време приходите на българските военни бяха увеличени и се организираха редица военни учения у нас.

Премиерът подсети, че България закупи нови като също така работи интензивно и за закупуването на два нови кораба.
 Приеха Програма 2032 за армията на комисия по защита
Приеха Програма 2032 за армията на комисия по защита

До 60% от бюджета да отива за заплати в армията

В народен проект, след завършилия Стратегическият обзор на защитата, е утвърдена и новата на въоръжените сили до 2032 година, акцентира още министър председателят и разясни, че задачата е българските въоръжение сили да бъдат съвременни, оперативно съвместими, с единна система за командване и ръководство в спокойно време и при рецесии, а също да разполагат с главните предпочитани отбранителни качества.

Борисов означи, че общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз е една от най-бързо разрастващите се политики и посочи ролята на Военния комитет и Военния секретариат на Европейски Съюз в поддръжка на амбициозните европейски цели в тази посока. Той акцентира, че България е деен участник във образуването на отбранителния пакет на Европейски Съюз след представянето на Глобалната тактика през 2016 година Страната ни взе участие във всички основни начинания и през цялото време поддържа правенето на така наречен Стратегически компас, който е в полза на построяването на обща европейска стратегическа просвета във връзка с защитата.
 Армията ни да е 43-хилядна до 2032 година възнамеряват стратези
Армията ни да е 43-хилядна до 2032 година възнамеряват стратези

Одобрена е Програма за развиване на отбранителните качества

По думи на премиера България вижда своето място в европейската защита като член на НАТО и Европейски Съюз, изключително поради единния комплект от сили и качества, с които разполага.

Той посочи, че страната ни преглежда запазването и усилването на трансатлантическата връзка като значителен детайл от стратегическата самостоятелност на Европейски Съюз. Министър-председателят обърна внимание и на засилващите се упования както в границите на Европейски Съюз и НАТО, по този начин и от нашите сътрудници, към ролята на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз в оправянето с новите закани пред сигурността и с ръководството на рецесии. За образец Борисов даде рецесията с пандемията, която показва упованията към способността на въоръжените сили да оказват подпомагане в битката с това предизвикателство.
 Радев и шефът на защитата разискаха бойната подготовка на армията
Радев и шефът на защитата разискаха бойната подготовка на армията

Двамата организираха среща в президентството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР