Нашенец публикува снимки с цената на една и съща стока

...
Нашенец публикува снимки с цената на една и съща стока
Коментари Харесай

Българин видя цените на кашкавала у нас и в Италия и побесня от яд

Нашенец разгласява фотоси с цената на една и съща стока у нас и в Италия от прилежащи дни и избухна. Става въпрос за " Грана падано ". Стоката се търгува на Апенинския полуостров за 11.90 евро, до момента в който у нас най-евтината ѝ цена не пада под 24 лв.. Ето какво написа и възмутеният консуматор:

" От Българска асоциация на млекопроизводителите предизвестяват да не си купуваме " кашкавал " на цена под 24 лв., тъй като нямало по какъв начин себестойността на какъвто и да е кашкавал да е под 20 лв. за мандрата. Тази цена била даже ниска, тъй като кашкавалът зреел 2 месеца и сега на изваждането му за пазара всичко, заложено като разход за производството му, към този момент било поскъпнало.

Без да разясня, поставям тук две мои фотоси от прилежащи дни. Първата е на грана падано в Италия на цена 11.90 евро за кг. Втората е на грана падано в на ниска цена български магазин на цена 58.60 лв. за същия кг. По-ниска българска цена на този вид артикул не съм видял, по тази причина пък видях такива на по 72, 76 и 84 лв..

За сравнителна статистика - грана падано зрее сред 9 и 16 месеца. ", написа той, съобщи " Блиц ".

Веднага под поста му се заредиха и мнения на други консуматори в обществените мрежи. Вие какво мислите?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР