Григор Димитров успя да пречупи болката в себе си след

...
Григор Димитров успя да пречупи болката в себе си след
Коментари Харесай

Григор превъзмогна травма и нахален французин за 1/8-финал на Мастърса в Рим

Григор Димитров съумя да пречупи болката в себе си след получена контузия против Теренс Атман и победи французина в два сета (7:6(3), 6:3 в италианската столица Рим по време на Мастърса на Ботуша. Рано-рано в първия сет Димитров обърна неприятно своя десен гален, откакто настилката във Вечния град беше извънредно неприятна за тенис от сходен диаметър. Последва съмнение в играта на българина, което беше и предстоящо, само че в последна сметка след тайбрек родният тенисист взе превъзходство над наглия французин.

На няколко пъти Атман използваше редица цинични изрази, хвърляше ракетата си и бавеше времето, само че опитът на Гришо му спомогна да не бъде обезпокоен и завърши срещата в два сета при 6:3.

Така Григор едвам за трети път стига до осминафиналната фаза в Рим за едвам трети път в своята кариера, а там го чака спечелилият всред Тейлър Фритц или Себастиан Корда.

Атман заема 137- място в света, а спечелилият от дуела ще има за противник в идващия кръг Тейлър Фриц или Себастиан Корда.

В първия си дуел от конкуренцията в Италия, Григор Димитров не срещна компликации против японеца Йошихито Нишиока.

В Gong.bg ще проследим онлайн мача сред Теренс Атман и Григор Димитров:

Първи сет

Жребият в мача бе извоюван от французина, който избра да сервира първи. След две продължителни разигравания, Григор Димитров сподели, че е приел много съществено днешния си съперник, реализирайки страховит минаващ удар за 30:15 в негова изгода. Атман изравни с за 30:30, пращайки топката наоколо до тялото на Григор, който не съумя да реагира. Димитров пропусна първата си опция за пробив, а французинът стигна до преимущество. Григор още веднъж се измъкна, с цел да се стигне до ужасно разиграване и прелестна игра на двамата тенисисти на мрежата. След мрежа навън след удар на Атман се стигна до четвърто следващо тъждество. За страдание след предно дълго разиграване, Димитров падна на корта, само че след няколко минути съумя да се изправи. Веднага по-късно обаче французинът съумя да затвори гейма в своя изгода.

Nasty fall for Dimitrov
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР