Нашата цел в перспектива е социалните предприятия да станат поне

...
Нашата цел в перспектива е социалните предприятия да станат поне
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Нашата цел е социалните предприятия да станат поне 100

Нашата цел в вероятност е обществените предприятия да станат най-малко 100, тъй като това дава опция за трудова и обществена ангажираност на хора от уязвими групи. Това съобщи пред публицисти министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова преди началото на интернационална конференция на високо ниво на тематика „ Социалната стопанска система - вдъхновяваща, новаторска, сплотяваща ".

Събитието се провежда в Националния замък на културата в София. То е част от Българското председателство на Мониторинговия комитет на Люксембургската декларация, което страната ни пое през втората половина на 2023 година

По думите на министър Шалапатова по Плана за възобновяване и резистентност и по стратегия „ Развитие на човешките запаси " е очакван сериозен финансов запас, с цел да бъде повишен броят на обществените предприятия. Тя уточни, че все още тези предприятия са малко над 30.

Инвестициите ще оказват помощ да се усъвършенства ръководството на тези предприятия, с цел да станат те конкурентни на пазара на труда, означи Шалапатова. В България има какво още да създадем за присъединяване на редица уязвими групи в пазара на труда, разяснява още тя.

Според министъра фактът, че България е хазаин на Мониторинговия комитет на Люксембургската декларация, е самопризнание за напредъка на нашата страна за развиването на обществената и обективна стопанска система. Шалапатова съобщи, че страната ни може да обмени положителни практики с други страни в това отношение. Тя даде образец за опита на Испания и Италия във връзка с общественото развиване.

Министърът на труда и обществената политика направи изявление и пред участниците в днешната конференция. В речта си тя акцентира на това, че битката с бедността и общественото изключване, намаляването на обществените неравенства, са в основата на благополучието на всички европейски жители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР