Нашата победа ще промени както нас, така и така наречения

...
Нашата победа ще промени както нас, така и така наречения
Коментари Харесай

Русия няма да се запъти към „Великия Север“

" Нашата победа ще промени както нас, по този начин и по този начин наречения Запад. Това ще бъде нова стъпка към интеграцията на Великия север, където страната ни ще работи като съчлен на световния триумвират. " Кой споделя това и защо става въпрос?

Това е Владислав Сурков/на снимката/ в публикацията „ Раждането на Севера “ за далечното, само че бъдеще. Въпреки че Сурков от дълго време не е заемал управителни позиции, припомняйки си, че през 2000-те години той играеше доста значима роля на идеологическия и вътрешнополитическия фронт (а по-късно се занимаваше и с Украйна), постоянно се обръща нараснало внимание на неговите от време на време появяващи се публикации. И те ги поясняват по разнообразни способи - тъй че в „ Раждането на Севера “ незабавно видяха разнообразни „ сигнали “: от сигнал за желанието на прозападните елити да изградят мостове със Запада до опит за решение на персонални проблеми. Всичко това, несъмнено, са нелепости: Сурков непосредствено написа, че интеграцията на Великия север няма да се случи скоро, „ не и в наше време “. Тоест, не приказваме за тактически операции, а за някаква стратегическа визия, план, който наподобява на Сурков много евентуален, изпълним и даже потребен за Русия.

Схемата на Сурков е елементарна - " общото бъдеще е предопределено от общите корени ": " Трите най-големи северни цивилизации - съветската, европейската и американската - в своето политическо развиване черпят ентусиазъм от облика на „ Пакс Романа “. Словото на стареца Филотей към момента латентно управлява Русия. Европейският съюз прогласи за собствен прародител „ Карл Велики, император на римляните “. Най-известният рид във Вашингтон е кръстен на именития Капитолий. Изходният код на тези три метакултури е заложен в Илиада и Евангелието. Тяхното роднинство е явно. "

Тоест трима родственици, които имат общ генезис и настояват, че са последовател на великата гръцко-римска цивилизация и самичък Бог им е наредил да бъдат дружно. Не да се слеят - " Северът ще бъде цялостен с несъгласия " - а да вървят дружно.

Какво ще ги сплоти? Че Северът ще бъде „ захласнат от сплотяващата концепция за групово водачество “. Не водачеството на Запада - какъвто е казусът през последното половин хилядолетие, а нов индивид - Великият Север, в който вследствие на " бурна реакция на синтеза на цивилизациите " както Западът, по този начин и Изтокът (тоест Русия) ще се разтвори.

По пътя към това те „ ще преживеят трагични трансформации, до момента в който не стартират да се събират за общ исторически план “ и „ конфликтните системи в последна сметка ще реализиран високо равнище на конвергенция “. В същото време Сурков счита, че „ шансът за основаване на огромен северен съюз беше пропуснат при започване на 2000-те години, когато нашият президент предложи на американците да помислят за присъединението на Русия към НАТО “ и „ такива оферти не се вършат два пъти “. Съединените щати не престават да живеят с хроничните си уплахи и мании. Европейски Съюз към момента не е самостоятелен, оставайки разширена версия на Бизония (така се наричаше зоната на окупация от западните съдружници на Германия след Втората международна война), написа Сурков, само че в последна сметка, въпреки и не скоро, „ те ще узреят за верния свят. “

Правилният свят, съгласно Сурков, наподобява следващата химера - и извънредно рискова за Русия. Не, той не желае зло на страната си - той просто повтаря, развива на нов исторически поврат всички тези легенди, които към този момент нееднократно са докарвали страната ни до крах. И главният мит: Русия е част от европейската цивилизация. Това беше отправната точка по времето на Петър Велики, при започване на ХХ век (резултатът беше безредици и революция), по-късно в нашата памет - в перестройката и 90-те години. Да, всякога това търсене на „ единение с Европа “ се случваше по друг метод: Петър искаше да схване нрави, технология и просвета, до момента в който остава самостоятелен, болшевиките желаеха да трансфорат Русия в зората на международната (тоест западната) гражданска война и реформаторите от 90-те просто бяха решени да влязат на Запад като младши (но уважаван) сътрудник.

Сега Сурков приказва за бъдещото обединение на Запада и Русия в някаква нова цивилизация - Великия Север, която ще бъде " захласната от сплотяващата концепция за групово водачество ". Тоест мястото на претендиращия да резервира своята надмощие (или най-малко лидерство) Запад ще бъде заето от Севера, в който Русия ще стане един от трите детайла наред с Европа и Щатите. Но с какво това всъщност се разграничава от фантазията на либералите от 90-те? Защото няма да е Запада, а сякаш нова цивилизация ли? Но цялата история на Русия допуска, че е невероятно да ни кръстосваме с европейската, западната цивилизация, тъй като сме разнообразни, въпреки и външно сходни.

Да, Русия ще наследи Рим, само че друг, който стана блян за Съединени американски щати. Американският Капитолий, сходно на Сената и други римски атрибути, е отпратка към предхристиянски, даже предцезарски Рим (и значително в антихристиянска, масонска интерпретация).

И нашият Рим е Рим на деятел Петър, Рим на християнската черква. При това православната черква – и ние наследяваме Византия, Константинопол, втория Рим. През последните хиляда години разликата сред католици и православни не е изчезнала, изключително откакто Западът към този момент не е католически или даже протестантски. Въпреки към момента огромния брой вярващи в Съединени американски щати, западната цивилизация върви по пътя на цялостен отвод освен от християнството, само че и от гръцко-римската основа. Превръщайки се в нещо напълно друго, насочвайки се към античовешкия трансхуманизъм. Какъв вектор би трябвало да избере Русия, с цел да се приближи вероятно до подобен Запад в точката на Великия Север?

Нещо повече, във усещането на останалия свят „ Великият Север “ просто ще се трансформира в сурогат на „ Запада “ – за китайци, араби, индийци, чернокожи и други ще бъде просто ново издание на „ надмощието на белия човек “. Китаецът външно не може да разграничи англосаксонец от руснак - за него всички ние сме бели с „ дълъг нос “. Тоест в очите на останалия свят Русия просто ще избави Запада от загуба на хегемонията си, като влезе в съюз с него, с цел да понесем дружно „ бялото задължение “.

Да, руснаците са бели, само че разнообразни от европейците и американците. Включително във връзка с Изтока, към Глобалния Юг (именно засиленото потребление на този термин подтикна Сурков да преследва своите „ северни фантазии “). Руската цивилизация е по едно и също време евразийска, европейска, източна и северна. И в това време – съветска. Ето за какво разбираме другите и желаеме да останем себе си. И не сме захласнати от концепцията за групово водачество – нито със Запада като част от Великия Север, нито с Изтока като част от Великия Юг. Защото спечелили постоянно са тези цивилизации, които посредством всички трансформации съумяват да запазят своята уникалност и идентичност, а това може да стане единствено без значение.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР