Нашата оценка преди ротацията е колективна оставка на правителството и

...
Нашата оценка преди ротацията е колективна оставка на правителството и
Коментари Харесай

Ченчев: Решението за Шенген блокира 97% от икономиката ни

„ Нашата оценка преди ротацията е групова оставка на държавното управление и то неотложно. По доста от въпросите от тази некоалиция или сглобка даже не се допитаха до хората или пък не взеха под внимание това, което мислят хората по значими за нацията решения ”. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Ченчев в ефира на Euronews тази заран.
Той даде образец с измененията в Конституцията, направени без необятно публично разискване и  при съществуването на негативни мнения от целия правосъден бранш, и все пак – признати. „ Позицията на Българска социалистическа партия за измененията в Конституцията е ясна – ние изрично се обявихме срещу, освен го декларирахме, показахме го и с гласуването си в зала. Не се присъединихме към жалбата на „ Възраждане ” и Има Такъв Народ, тъй като не можем да се подпишем под нещо, на което не сме видели претекстовете ”, съобщи в отговор на въпрос на водещата социалистът.
„ Възраждане ” и Има Такъв Народ направиха нещата по този начин, с цел да могат да приказват, че сме се прикачили към ръководството. Но, при 164 гласа болшинство – Българска социалистическа партия и да се записва, и да не се записва в зала, ръководещите ще си създадат кворума ”, сподели Ченчев. По думите му „ Възраждане ” са изгубили политическата самодейност. „ Хората не припознаха тезите им и това се видя на последните локални избори ”, добави социалистът.
Зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” предвижда проблеми при ротацията, извиване на ръце и пазарлъци. „ Сглобката беше основана, с цел да обслужва ползи. И това пролича ясно, изключително в този момент, когато би трябвало да се гласоподават управленията на регулаторите. На незасимите регулатори, наблягам – самостоятелните, те ще сложат на партийно-квотен принцип хора. Това е неприемливо. Не може да си позволиш пред очите на хората да приказваш за постове, а да не правиш политики ”, реагира Иван Ченчев.
„ Нарязването на Паметника на Съветската войска беше направено, с цел да замаскира другото, което прави сглобката, и най-много – с цел да замажат очите на електората си, да го накарат да одобри сглобката ”, съобщи Ченчев в диалога за паметника и обърна внимание на значим подробност: „ Нали имаше наставление и паметникът трябваше да бъде демонтиран, тъй като е рисков. Е, сякаш, рисковите плочи на Паметника на Съветската войска си стоят. Нарязан и изнесен беше само монумента. Достатъчно сладкодумен факт ”.
По тематиката за Шенген зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” беше безапелационен: „ 3% от стокообмена е по въздух и морски граници,  97 % - по сухопътни. „ Икономиката ни е на сухопътните граници главно. И 97 % е блокирана. За какъв триумф на държавното управление приказваме? ”, уточни Иван Ченчев.
Той напомни едно от петте условия на Австрия за усилване контрола на границата сред България и Румъния: „ Що за безумно решение да ускоряваме контрола по граница на Шенген, в случай, че влизаме. Кое постанова това. Пак половината ни стопанска система да е блокирана на румънската ни граница ли? Това не е крах. Това е неуспех. И оскърбление, тъй като държавното управление се е съгласило да сме втора употреба страна и хора – „ ще влезете сухопътно, само че в миналото си ”. Да се съгласиш, в случай, че си извършил всички условия за участие в Шенген и това никой не го отхвърля - е национално изменничество ”, безапелационен бе Иван Ченчев.
В отговор на въпроса за уверенията на Мария Габриел, че България ще получи дата през 2024 година социалистът съобщи: „ Моите почетения към госпожа Габриел, само че дано не ни дават четиво за наивници. Щели да ни дадат дата през 2024 година И аз на вас ще ви посоча дата през 2024 година, само че тази дата ще е 2028 година Датата трябваше да бъде ясно контрактувана и написана ”.
Иван Ченчев съобщи, че и през тази сесия на 49-то Народно заседание Българска социалистическа партия ще продължи да бъде коректив и да предлага политики. „ Всички са съгласни, че има демографска злополука, само че никой не работи по нея. Българска социалистическа партия имаме оферти за това, които ръководещото болшинство на сглобката отхвърля. Защо? Когато става дума за народен проблем като демографската злополука или когато става дума за положителни за хората решения, няма значение коя партия ги предлага ”, заключи социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР