Нашата категорична позиция е, че изборните правила и възможният консенсус,

...
Нашата категорична позиция е, че изборните правила и възможният консенсус,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Изборните правила да се обсъждат в НС

Нашата безапелационна позиция е, че изборните правила и вероятният консенсус, по който може да се реализира по тях, би трябвало да се разисква в Народното събрание по всяка една тематика, която би трябвало да бъде сложена пред публичното внимание. Това сподели Красимир Ципов от ГЕРБ в отговор на въпрос тъй като не отидоха на консултациите при президента Румен Радев.
" Ние разговорът го търсим, това го декларирахме още след изборите за локална власт, че в Народното събрание би трябвало да се реши този въпрос. Съвсем ясно и изрично декларирахме тази наша позиция. Препотвърдихме я преди края на предходната сесия, че при започване на тази сесия, при започване на тази година ще отправим предложение към политическите сили да забележим по какъв начин може да бъде основана работна група, която да реализира вероятния консенсус по тези правила. Защо президентът задава въпроса в президентството, а в действителност не дава отговор на един различен въпрос за какво управлението на Българска социалистическа партия не участва на това съвещание, което се организира сега ", съобщи Ципов.
„ Ами взехме решение, че няма смисъл ”, по този начин Валери Симеонов пък отговори на въпроса за какво Обединени патриоти не участваха на консултациите при президента тази заран. „ Защото това е следващото мероприятие на президента Радев, което цели само медийна реклама и самореклама, по този начин считаме ние. Защото смисълът от едно такова разискване нещо не е доста явен. Видяхте, че от Консултативния съвет по национална сигурност в действителност нищо не произлезе. Напънала се планината и родила мишка, това излезе. Така че, съгласно нас няма никакъв смисъл да участваме в такива медийни мероприятия на президента Радев ”, съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР