Нашата главна задача в това Народното събрание е да изпълним

...
Нашата главна задача в това Народното събрание е да изпълним
Коментари Харесай

Манолова: При първия знак за подмяна, ние идваме обратно на площадите и на улиците

Нашата основна задача в това Народното събрание е да осъществим волята на елементарните хора на България да живеят в обективна, богата, просперираща правова страна, в която всеки честен човек да се усеща заслужено оценен и подсилен. Това съобщи в първото си публично изявление от трибуната на 46-тия парламент Мая Манолова от „ Изправи се! Ние идваме! “.

Тя изясни, че тяхната парламентарна група е взела решение да размени в името си „ Мутри вън! “ с „ Ние идваме “, тъй като този апел към този момент не е задоволителен, с цел да се изгонят мутрите от всекидневието на българските жители.

„ След десетилетия мутризация, провеждана от ГЕРБ, мутрите са са добре окопани на всички етажи, във всички управляващи. Тепърва конфликтите с тях ще провокират катаклизми и турбуленция в обществения живот. Ние нямаме никакви илюзии, че мутрите непринудено ще се откажат да късат от хубавичко плът на страната, само че имаме решителността да осветим този развой и да сме поръчител за това, че повече няма да тормозят и тормозят българските жители и бизнес. За това ние идваме, с цел да изгоним мутрите “, сподели Манолова.

По думите й би трябвало да се трансформират и законите, тъй че мутризация в бъдеще да не бъде допустима, без значение от това кой е на власт, добави тя.

„ При първия знак, че в тази постройка се прави замяна на волята на хората от митингите и на елементарните български жители - ние идваме назад на площадите и на улиците в българия. Волята на хората на тези избори беше кристално ясна. Те чакат от обединенията на митинга да се обединим и да правим положителна промяна, укоряване и рационализация на България след десетилетие на застой. Те чакат да застанем зад честно държавно управление, което да се погрижи за хората, а не за ползите на партийните елити. Не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта “, добави тя.

Според Манолова отговорността и правото за това са на първата политическа мощ " ИТН ".

По думите й успеха на Има Такъв Народ над ГЕРБ поставя завършек на 12-годшина надмощие на партията на Борисов, на застой и на подкопаване на демокрацията.

„ Готови сме за диалози с и Има Такъв Народ, и с „ Демократична България “ за поддръжка на държавно управление, което да е отдадено на дневния ред на българските жители ”, изясни Манолова.

Днес парламентарната група ще внесе план работата на Комисията по проверка да продължи и в този парламент.

„ Искаме да забележим кой ще е срещу осветяването на мръсните секрети на властта, на разхищението на милиарди левове национални пари, на далаверите, на корупционните схеми. Готови сме да участваме в провеждането на същинска правосъдна промяна и рационализация на страната. “, сподели Манолова.

Днес от „ Изправи се! Ние идваме! “ внасят още искане за чуване на министрите на правораздаването и Министерство на вътрешните работи във връзка настояването за премахване на основния прокурор. Внасят и още един план за решение за основаване на анкетна комисия за следствие на полицейското принуждение във връзка с протестиращите жители и следствие на подслушванията на опозицията, гражданските деятели, публицисти, на хората от митингите.

“Ние идваме, с цел да стигнем до най-тъмните ъгълчета на този срам - подобен какъвто е - нелегално подслушване, полицейско принуждение, корист с власт във връзка с български жители, на протестиращи български жители, на съпротива. Ще настояваме отговорните да си понесат отговорността ”, сподели тя.

 „ Внасяме и законопроект за преизчисляване на пенсиите – над 40% живеят в бедност с пенсии, които не са индексирани от години ", сподели ръководителят „ Изправи се! Ние идваме! “ добави, че тя и съпартийците й към този момент са подготвили над 20 законопроекта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР