Нашата единствена цел е да се даде правото на народа

...
Нашата единствена цел е да се даде правото на народа
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ внася днес свой проект за Конституция

Нашата единствена цел е да се даде правото на народа да избира, да взема решения. Към днешна дата няма социологически организации, която да не дава, че ГЕРБ е първа политическа мощ. Няма нещо, което не сме създали. Народът желае правдивост и да има оптимално посланичество. Как се случва това? Единственият метод е с нова Конституция. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на среща с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, водачът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, и други членове на управлението на партията.

Видео от срещата бе излъчена онлайн в профила на премиера във Facebook.

" На барикадите няма политически партии с огромна социална поддръжка, които от на следващия ден да поемат ръководство, имат по 3-4-10 %. Тези партии желаят да пристигна задкулисие в Народното събрание. Христо Иванов е цар на задкулисието, той знае по какъв начин се прави задкулисие и по какъв начин се прави болшинство в Народното събрание. Или задачата му е единствено да има служебно държавно управление, което да даде еднолична власт на Радев – и кабинет, и парламент – един човек. Това е извънредно рисковано. Не ме е боязън нито от Радев, нито от Иванов. Той по този начин се е омазал, че нямам никакъв боязън от него.

Първата неистина след нашето изявление в петък, е че Борисов и ГЕРБ целели да протакат във времето да няма служебно държавно управление. Лъжа е, че сме се вкопчили във властта. Затова през днешния ден внасяме тази Конституция и това не е Конституцията на ГЕРБ.

Великото Народно заседание може да промени всеки един ред и писмен знак и да внесе какви ли не оферти, в това число и президентът да е и основен прокурор. Ние желаеме Велико народно събрание да се произнесе.

Втора неистина – че не желаеме машинно гласоподаване! Затова още през днешния ден разпореждам на Томислав Дончев в Изборния кодекс да се запише, че машините могат да бъдат наемани, закупувани, по какъв начин и кой ще ги достави, да има и хартиено гласоподаване – в случай че някой чисто съзнателно повреди машина, да не се стопира вота. Така че още през днешния ден тази неистина ще бъде опровергана. С Ананиев ще приказвам още през днешния ден на ЦИК да се купи постройка, а не да се бърка с Народното събрание.

Следващото значимо нещо: Какъв е таймингът – времевият период – желая да бъде направено оптимално бързо, с цел да опровергаем, че желаеме да стоим в ръководство – не!, желаеме ръководство, което се употребява с поддръжката на народа. Защото ги предизвестявам – всеки ден малките екрани дават по света по какъв начин стягат ограниченията – предстоят извънредно комплицирана година най-малко, - би трябвало ни консолидация на страната – ние желаеме единствено да оказваме помощ на хората и да им върнем властта. Лъжата, че ние предопределяме Конституцията, е голяма.

Затова, в случай че ни подкрепите, още през днешния ден депозираме тази Конституция в Народно събрание, вършим работна група и вършим среща с нашите съдружни сътрудници – дано ни поддържат за това, а Велико народно събрание, което желая да създадем на 2 септември и съберем депутатите за Велико народно събрание, - на 2 септември да влезем със 120 подписа в Народно събрание . Правилникът може и да не е подобен, само че би било добре за хората, които следят процеса, да намерите метод в Народното събрание да има гласоподаване, в което да забележим може ли да се съберат 160 подписа за по-късно, тъй като има двумесечен период, само че в случай че ние не съберем подписите и се наложи да чакаме до 2 ноември, отново ще ни обвинят, че тупаме топката, а това не е по този начин.

Българите не знаят какво е карантина, по този начин управляваме епидемията – по този начин управляваме и финансите – в Съединени американски щати, да вземем за пример, спадът на Брутният вътрешен продукт е над 35%, - идващите години ще са ужасни за спестяванията, стопанската система и работните места на хората. Няма от какво да ни е позор – справихме се с пандемията, строим на всякъде, от какво да ни е позор?

Обръщам се към протестиращите: Спрете да тормозите другите хора, отстранете се от улицата, дайте да ви дадем властта! Ако нашите сътрудници не го одобряват и не желаят да дадем властта на хората, всеки ще си понесе своята отговорност. Предупредил съм, че ни чакат тежки финансови проблеми в края на годината!

Затова още през днешния ден Цвета Караянчева, Даниела Дариткова организирате да има 200 мажоритарни, 200 от партиите – ние желаеме единствено да осигурим най-хубавото за хората, а това ще стане като се съблюдават разпоредбите и дисциплината. Именно по тази причина сегашната Конституция – от нея да остане всичко положително. Ще има Велико народно събрание, най-много посланичество на хората и всеки, който желае, - само че когато стане това, този, който ще е начело, ще води страната и ще знае, че има голяма поддръжка.

Още през днешния ден с Менда Стоянова и Дариткова ще създадем график за срещи, с цел да търсим политическа поддръжка за измененията в Конституцията, заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. За да можем да отговорим на публичните упования няма нищо по-важно да чуем гласа на хората, не стоим на власт непременно, добави Караянчева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР