Населението на Украйна е намаляло почти наполовина през последните 20

...
Населението на Украйна е намаляло почти наполовина през последните 20
Коментари Харесай

Даже в Иран говорят: Украйна няма достатъчно войници за дълга война с Русия

Населението на Украйна е намаляло съвсем на половина през последните 20 години - от 48 млн. души на 31 млн. души. Така гръмко иранското издание Kayhan прави прочит на изследване на Jamestown Foundation*. Проучването е много забавно, само че за намаляването на популацията има категорично конкретизиране - че това понижение на хора е обикновено, поради многото рецесии в Украйна още преди сегашната война и няколкото миграционни талази за посочения интервал.

 

Какъв е иранският прочит?

 

Ако сегашната наклонност се резервира, страната скоро ще бъде изправена пред демографска злополука. В същото време актуалният спор с Русия е единствено една от многото аргументи за тази обстановка. В допълнение към обстоятелството, че през последните 17 месеца на войната вредите, нанесени на страната, се правят оценка на съвсем 1 трилион $ и тя е в най-пълния смисъл на думата в руини, спорът е предизвикал и гибелта и миграцията на хиляди украинци. Както означават западни медии, 80% от фамилиите в Украйна са изгубили най-малко един от околните си по време на спора, а повече от 10 милиона украинци са станали бежанци в страната и отвън нея. Според Kayhan по тази причина Jamestown Foundation прави отчета. Иранското издание смята, че отчетът насочва предизвестие към властта в Киев, че човешкият ѝ запас е на привършване и че Киев в действителност не обръща внимание на това, а " непрекъснато приказва за неналичието на танкове, ракети и муниции, които страната би трябвало да получи " за решение на всички настоящи проблеми " от страните сътрудници ". Без хора това ще е " ненужна купчина желязо ", написа в иранското издание. Интересното е, че в отчета на Jamestown Foundation има и приблизителна оценка, че евентуално 4 000 000 души могат да бъдат мобилизирани, само че все още мобилизирани деспособни са 2 000 000 украинци.

 

Отделно се обръща внимание на следното:

Украинската войска би трябвало да сътвори пълномащабна стратегия за образование, защото съществуващата сега с членовете на НАТО не покрива даже една четвърт от първичните потребности за образование на новите бригади. Въпреки това, единствено английските стратегии за образование са вярно обновени и допълвани с напредването на войната. Например, месец след началото на тежките позиционни боеве в окопите на Бахмут, подготвителните стратегии на Обединеното кралство включват характерни извършения за пердах в такива условия. Междувременно нарастват недоволствата по отношение на неналичието на пълноценни бригадни учения за украинските сили, в това число образование за цялата командна верига, защото другите батальони в границите на една бригада могат да упражняват в три разнообразни страни по едно и също време, което се отразява на тяхното равнище на подготовка и единодушие. Това се добавя от рестриктивните мерки на Запада за потребление на ракети с огромен обхват на съветска територия и в Крим. Без опция за потребление на тези муниции на съветска територия, ще бъде съвсем невероятно за украинските сили да реализират задачите освен за деокупация на окупираните територии, само че и за принуждаване на Русия към същински преговорен развой за мир.

Цитати

" Ако си спомним, че в края на съществуването на Украйна като една от съюзните републики в състава на Съюз на съветските социалистически републики, нейното население беше съвсем 50 милиона души, можем да разберем, че аргументите за сегашната рецесия не са единствено в сегашния боен спор. Сегашната публична статистическа работа на Украйна твърди, че популацията на страната при започване на войната е било 34 милиона души, само че даже такова леко пресилване е по-скоро опит за пожелателно мислене. Никой обаче не може да опровергае печалния факт, че през последните 20 години популацията на Украйна, без всевъзможен боен спор е намаляло от 48 до 30 млн души.
На фона на съществуващите стопански и демографски фактори процесът на понижаване на популацията в Украйна е напълно натурален и понятен. Според Евростат за интервала от 2014 година до 2022 година забележителна част от украинците - 4,8 милиона души - са получили позволение за престояване в Европа, а непосредствен брой, почти 3 милиона души, са получили право на престояване в Русия. В отчета на Jamestown Foundation се показва, че в случай че извадим и броя на напусналите страната украинци и тези, които в този момент живеят на териториите, минали към Русия (а това са повече от 2 милиона души), тогава се оказва, че популацията на Украйна сега даже не е 31, а единствено 20 млн души (бел. ред. - числата са по този начин посочени и в истинския доклад). По-нататък в отчета можете да прочетете, че преди повече от година бяха оповестени последните статистически данни на Украйна за броя на военнослужещите, мобилизирани във въоръжените сили (тогава беше обявено, че са били мобилизирани повече от един милион души). В същото време Министерството на ветераните на Украйна разгласи евентуалния брой на военните в армията до 4 милиона души. Като се вземат поради оценките за броя на образуваните нови бригади в украинската войска, данните, оповестени от Министерството на ветераните, приблизителният брой на ранените военнослужещи, както и числеността на непрекъснатите въоръжени сили, може да се одобри, че броят на военнослужещите, мобилизирани за украинската войска сега, е към 2 милиона души. Докладът на упоменатата американска аналитична фондация също акцентира това - цитираните данни ни разрешават да заключим, че към 10% от украинците в този момент са призовани на военна работа или мобилизирани, което значи, че този брой също би трябвало да се извади от общия брой на заетите в стопанската система на страната. Отделно са и 10 милиона пенсионери.

 

Според всички налични данни, обстановката с обезпечаването на страната с човешки запаси или нужните за стопанската система производителни сили е в действителност сериозна. Част от популацията в трудоспособна възраст - пенсионерите и тези, които са мобилизирани в редиците на въоръжените сили на Украйна или формированията на териториалната защита, просто са изключени от индустриалния развой. Освен това от изявленията на депутатите от Върховната Рада ясно се усеща, че в цялата страна се усеща изострен дефицит на фрагменти, способни да работят в производството. В същото време управляващите непрестанно се оплакват, че постоянно няма задоволително мобилизирани или призовани във въоръжените сили на Украйна ".

Отчитат ли Съединени американски щати обстановката?

Иранската медия продължава в следния дух: " В отчета, оповестен от Jamestown Foundation, се показва също, че страните, които се считат за сътрудници на Украйна, на първо място Съединени американски щати, би трябвало да се съобразят с тази тъжна нова действителност във връзка с обезпечаването на страната със лични производителни сили. В последна сметка войната на територията на Украйна сега визира освен Крим, Донбас, Херсон и така нататък, само че и сигурността на цяла Европа. Изглежда Вашингтон се тормози единствено от това, че Украйна отслабва военно вследствие на военния спор. Междувременно Украйна губи скъпо време, през което би било допустимо да се поправя обстановката, само че дружно с времето си отиват и човешки животи. Съединени американски щати също са обезпокоени, че европейските сътрудници забавят доставките на танкове, бронирани машини и друга военна техника за Украйна. Но съвсем 78% от украинците имат другари или родственици, починали или ранени по време на спора с Русия. Авторите на упоменатия отчет са загрижени за това, само че очевидно в Белия дом не са. И тези числа ще нарастват още повече, в случай че Русия води военни дейности в по-дългосрочен проект, което явно може да си разреши, за разлика от Украйна ".

 

Припомняме, че Иран е един от най-верните съдружници на Русия във войната ѝ с Украйна, въпреки да отхвърля, че доставя дронове " Шахед " за задачите на режима на Путин.

 

Превод за " Актуално " Ганчо Каменарски

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР