Населението на Париж и околията е напът да се откаже

...
Населението на Париж и околията е напът да се откаже
Коментари Харесай

Париж е напът да се откаже от яйцата от домашни кокошки

Населението на Париж и околията е напът да се откаже от яйцата от домашни кокошки. Новината става ясна от обява на френския ежедневник Le Monde.

Какво предлагат управляващите?

Причината за това е рекомендация на Регионалната здравна организация на Ил дьо Франс да не се употребяват яйца от домашни кокошарници в метрополията на Париж. Разписанието на управляващите идва след доказателствата за „ обилни равнища “ на четири групи устойчиви органични замърсители, рискови за здравето. 

Препоръката се отнася за 410 общини, измежду които и Париж, като тя е към цялото население и с изключително внимание към бременни, кърмачки и деца.

Доказателствата за замърсяване са показани в изследване, публуквано през днешния ден. То е осъществено в 25 домашни кокошарника в Ил дьо Франс, като повече от 90% от оценените яйца не дават отговор на праговите стойности.

Какво друго демонстрира проучването? Яйцата са необятно употребявани маркери в токсикологията за характеризиране на замърсяването на околната среда. Освен това тези резултати удостоверяват замърсяване на почвите в градската територия на Ил дьо Франс.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР