НАСА се опита да извърши втория си опит да изстреля

...
НАСА се опита да извърши втория си опит да изстреля
Коментари Харесай

Втори провал: НАСА отново отмени изстрелването на Artemis 1

НАСА се опита да извърши втория си опит да изстреля новата си мегаракета към Луната, откакто предходният ѝ опит в понеделник се провали заради механически проблеми. Съботният ден обаче още веднъж не и донесе триумф поради проблеми с горивото.

Плановете за изстрелването бяха анулирани, откакто екипът откри теч на водородно гориво, изпомпвано в резервоара на летателното средство. през по-голямата част от сутринта екипиът се опитваше да в профил казуса, само че течът попречи на резервоара да бъде запълнен.

В последна сметка управителният екип на НАСА предложи изстрелването да бъде отсрочено за повторно. Първият опит беше анулиран след възникването на няколко казуса, в това число със система, предопределена да охлажда моторите на ракетата преди политане и разнообразни течове, които се появиха, до момента в който ракетата се зареждаше с гориво.

Високата 32 етажа ракета " Space Launch System " (SLS) и нейната капсула " Орион " трябваше да излетят от авиобазата в Кейп Канаверал, Флорида, в 14:17 ч. локално време (21:17 ч. българско време). С това щеше да бъде даден старт на амбициозната стратегия на американската галактическа стратегия " Артемис " за пътешестване до Марс - 50 години след последната задача до Луната на " Аполо ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР