NASA представи своята програма за изучаване на космическото пространство през

...
NASA представи своята програма за изучаване на космическото пространство през
Коментари Харесай

NASA планира към 2024 година да построи лунната орбитална станция Гейтуей

NASA показа своята стратегия за проучване на галактическото пространство през идващото десетилетие. Агенцията разгласява обстоен проект по отношение на основаването на галактическа станция към естествения сателит на Земята. Станцията се назовава Гейтуей (Gateway), а първите астронавти би трябвало да посетят новата станция през 2024 година. Според този проект, през 2026 година би трябвало да бъде осъществено кацане на Луната.

Цитираните дати демонстрират, че завръщането на NASA на Луната ще стане по времето на втория мандат на Доналд Тръмп, в случай че още е президент.



Още преди Тръмп да изрази своята заинтригуваност от изпращането на американски астронавти на Луната, NASA към този момент бе възнамерявала строителството на галактическата станция Гейтуей в лунна орбита. Лунната орбитална станция би трябвало да стане аванпост за астронавтите. Той ще даде опция за осъществяването на комплицирани научни опити в орбита към Луната. „Порталът“ ще има модулна структура с обособени модули за живеене и съединяване.



Сега се основава силовия модул на Gateway, който би трябвало да бъде изведен в космоса през 2022 година. След това към него е планувано да се причисли и модула за живеене. За реализирането на тези цели ще се употребяват ракетите на Илън Мъск и ракетата на NASA Space Launch System (SLS).

Да си напомним, че през декември 2017 година Доналд Тръмп обществено разгласи възобновяването на лунната стратегия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР