Нарушените връзки между мозъчните мрежи, които регулират паметта и апетита,

...
Нарушените връзки между мозъчните мрежи, които регулират паметта и апетита,
Коментари Харесай

Учени откриха връзка между паметта и апетита

Нарушените връзки сред мозъчните мрежи , които контролират паметта и апетита , имат директно отношение към показателя на телесна маса , изключително при пациенти , които страдат от нарушавания в храненето , водещи до затлъстяване. Това откри проучване на експерти от Училището по медицина Перелман в университета на Пенсилвания, Съединени американски щати, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".

Изследването, оповестено в сп. " Нейчър ", откри, че при затлъстелите хора са нарушени връзките сред дорзолатералната префронтална мозъчна кора (dlHPC) и латерално разположените структури на хипоталамуса LH, които може да обиден способността за надзор или за контролиране на прочувствените реакции при банкет на храни.

" Тези резултати демонстрират, че при хората е допустимо изцяло разнообразни зони на мозъка да усилват риска от затлъстяване ", сподели старши създателят на проучването доктор Кейси Халперин, учител по неврохирургия и началник на катедрата по функционална нервохирургия в Пен Месидин. " Състоянията като хранителни разстройства и затлъстяване са надалеч по-сложни от нормалния самоконтрол и здравословно хранене. Хората с такива положения се нуждаят не от повече воля, а от лечебна интервенция, сходна на тази на електротехник, който може да свърже вярно обособени звена в мозъка ", разясни доктор Халперин.

Хипокампусът , част от който е dlHPC , е региона от мозъка , виновна за паметта, а LH е в хипоталамуса , виновен за хомеостазата .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР