Народното събрание заседава извънредно днес. Темите са две - избор

...
Народното събрание заседава извънредно днес. Темите са две - избор
Коментари Харесай

Извънредно заседание на НС: Ще изберат ли депутатите нов шеф на НЗОК?

Народното събрание заседава изключително през днешния ден . Темите са две - избор на началник на здравната каса и приемането на бюджетите на НЗОК и ДОО. Стана ясно обаче, че процедурата за избор на шеф на касата е пред неуспех. Защо?

Още сутринта стана ясно, че вътре в обединението ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма консенсус към кандидатурата на Иванка Динева. От ПП-ДБ се оказаха скептични във връзка с нейните качества, с цел да заеме позицията началник на НЗОК.

В пленарната зала ще бъде прегледана и гласувана единствената кандидатура, която идва от Българска социалистическа партия

„ Не съм уверен, че Иванка Динева ще е финалният претендент на ГЕРБ за шеф на НЗОК. Може да бъде продължен периода. ГЕРБ може да я изтеглят, тъй като хората от здравната общественост имат запаси към нея “, сподели по-рано денем в студиото на bTV Владислав Панев от „ Продължаваме промяната “.

Иванка Динева сама се отхвърли от конкуренцията тази заран. Към момента остава единствената кандидатура на проф. Жени Стайкова, номинирана за позицията от Българска социалистическа партия. Ако обаче и тя не събере нужните гласове в пленарна зала, процедурата ще се провали и ще би трябвало да стартира изначало.

„ Основният риск пред войната в Украйна е разпространяването в прилежащите страни “, сподели той

Освен началник на НЗОК, би трябвало да бъдат определени и нови управителни органи на други регулатори. Вече стана ясно, че Димитър Радев, номинацията на ГЕРБ-СДС за началник на Българска народна банка, евентуално ще бъде подсилен и от ПП-ДБ. Очакванията са съдружните сътрудници за получат мястото на подуправител на централната банка, като се спряга името на Андрей Гюров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР