Народното събрание създаде временна комисия по исканията на главния прокурор

...
Народното събрание създаде временна комисия по исканията на главния прокурор
Коментари Харесай

НС създаде комисия за депутатските имунитети

Народното заседание сътвори краткотрайна комисия по настояванията на основния прокурор за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателни преследвания против народните представители Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ-СДС, Кирил Петков от ПП-ДБ и Димитър Аврамов от Движение за права и свободи.Решението беше взето със 186 „ за ”, 32 „ срещу ” и без въздържали се.

Според първичното предложение комисията трябвашеда се състои от 12 народни представители - по двама от всяка парламентарна група, само че защото Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ отхвърлиха да излъчат представители, тя остана с четири души по-малко.Комисията ще работи до привършване на предмета си, само че би трябвало да приключи работата си не по-късно от 18 юли. Комисията би трябвало да реши дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и да изготви мнение.

До момента в 49-ия парламент поисканите имунитети са седем. Трима народни представители към този момент се отхвърлиха непринудено от своята имунитети - Радостин Василев, който напусна групата на ПП-ДБ, Веселин Вешев и Ангел Георгиев от „ Възраждане ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР