Народното събрание отново се превърна в арена за физическа саморазправа

...
Народното събрание отново се превърна в арена за физическа саморазправа
Коментари Харесай

Радостин Василев и депутат от ПП-ДБ стигнаха до бой в парламента

Народното заседание още веднъж се трансформира в сцена за физическа разпра сред депутати въпреки конфликтът да остана отвън обсега на камерите. Народният представител от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Искрен Митев и сътрудника му самостоятелен народен представител Радостин Василев са влезнали във физически конфликт. Toва стана ясно след това от техни изявления.

Версиите им обаче какво тъкмо се е случило се разминават. Напрежението е ескалирало по време на чуването на министър-председателя Николай Денков като част от петъчния парламентарен надзор.

Василев твърди, че е желал да зададе втори въпрос към премиера, само че ръководителят на Народното събрание Росен Желязков не му е разрешил. Тогава Искрен Митев му се провикнал, че " предателите имат право единствено на един въпрос ". Василев е някогашен депутат от " Продължаваме промяната ", само че напусна групата през май 2023 година със скандал, като популяризира аудиозапис на вътрешнопартиен диалог на групировката.

Той твърди, че по-късно на входа на пленарната зала Митев се е разминал с него и го е блъснал нападателно с рамо и се опитал да го хване - акт, на който самостоятелният народен представител реагирал като му " разрошил леко перчема ".

Представителят на ПП-ДБ обаче дава друга версия на случката, като споделя, че Василев го е блъснал първи и в действителност не се е стигнало до пердах.

" Блъсна ме на влизане в залата с рамо, след което ми посегна. Ръката му стигна съвсем до мен, само че не ме удари ", изяснява Митев пред изданието " 24 часа ".

Депутатът въпреки всичко пое отговорност за думите си: " Когато стане нещо такова, всеки един от участниците носи отговорност и аз в дебатите вътре в залата, където нормално нерядко си обменяме реплики, нарекох Радостин - изменник. Явно този път от истината доста го е заболяло, тъй като, в случай че не беше истина, той нямаше да реагира ", призна Митев.

Случаят е отправен до управлението на Народното събрание. Впоследствие съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков разяснява сценката и я дефинира като " симптом на нецензурност от страна на Радостин Василев ".

" Когато на човек не му стигат думите, прибягва до този вид неприемливи неща ", сподели Петков.

Радостин Василев стана народен представител през 2021 година - първо от листата на " ИТН ". Беше определен за министър на спорта в кабинета на Кирил Петков, а няколко месеца по-късно напусна Има Такъв Народ дружно с още няколко съпартийци в символ на противоречие против свалянето на съдружното ръководство с мандат на " Продължаваме промяната ".

Два пъти беше определен за народен представител от листите точно на Политическа партия, само че в последна сметка напусна и тази група след абсурда с аудиозаписите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР