Народното събрание обсъжда проект на решение за оставане на битовите

...
Народното събрание обсъжда проект на решение за оставане на битовите
Коментари Харесай

Депутатите решават дали битовите клиенти на електроенергия ще останат на регулиран пазар

Народното заседание разисква план на решение за оставане на битовите крайни клиенти на електрическа енергия на контролиран пазар.

Вносители на проекторешението са Делян Добрев и група народни представители от ГЕРБ-СДС. То планува до 31 декември 2025 година битовите крайни клиенти на електрическа енергия да останат на контролиран пазар. Решението е утвърдено от парламентарната комисия по енергетика.

В него се разпорежда на Министерския съвет да предприеме нужните дейности, с които да подсигурява, че цялостната либерализация на пазара на електрическа сила за крайните битови клиенти ще се реализира след 1 януари 2026 година

" Едно домакинство, което се отоплява на климатик и харчи месечно към 1000 киловата, ще заплати към 180 лв. при контролиран пазар. Ако пазарът е свободен, то сметката на това семейство ще стане 720 лв. след Нова година ", съобщи депутатът от ГЕРБ Жечо Станков. 

В дневния ред на изключителното съвещание е очакван и план на решение за възлагане на Министерския съвет да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия - още веднъж вносители са депутати от ГЕРБ-СДС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР