Народното събрание е върховният и най-демократичен орган в една парламентарна

...
Народното събрание е върховният и най-демократичен орган в една парламентарна
Коментари Харесай

Президентът: Това не е ротация, това е оставка на цялото правителство

" Народното събрание е висшият и най-демократичен орган в една парламентарна република, само че това, че си на власт и имаш болшинство, не значи, че можеш да правиш каквото си поискаш, да погазваш демонстративно всевъзможни правила, даже самата Конституция ".Това разяснява президентът Румен Радев във връзка наложеното от него несъгласие върху възобновяване на пълномощията на пленума на Висшия правосъден съвет и на основния прокурор. Той взе участие в обред във връзка Трифон Зарезан в област Монтана.

" Това разбиране ни води в една рискова посока, тъй като оттук насетне всяко конституционно болшинство, всяка безпринципна и паянтова сглобка може да променяосновния закон съгласно своите настоящи ползи и зависимости. Затова с моето несъгласие, което влиза в Парламентарната комисия, и въпреки всичко давам късмет на болшинството да покаже, че може да работи без да демонстрира основополагащи правила на законотворчеството и на правото страна. Вече става все по-видно, че същинската цел на смяната на конституцията не е била правосъдната промяна, а преодоляването на цялата власт. Ето такива процеси вървят сега ", сподели той.

Държавният глава разяснява и бъдещата ротациякато още веднъж повтори, че президентската институция постоянно е подготвена за предварителни избори, както и за връчване на мандат за сформиране на държавно управление: " Аз имам ясна роля съгласно Конституцията да проведа консултация с парламентарно показаните партии. След това да възложа мандат на първата политическа мощ. Оттам нататък това е техен проблем и по какъв начин те ще го решат, те първи ще забележим. Но при всички положения това не е ротация, а подаване на оставка на цялото държавно управление дружно с министър-председателя. И оттова цялата процедура се задвижва на ново. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР