Народно събрание отмени окончателно златните паспорти. Законопроектът бе внесен от

...
Народно събрание отмени окончателно златните паспорти. Законопроектът бе внесен от
Коментари Харесай

Депутатите отмениха окончателно "златните паспорти"


Народно заседание анулира дефинитивно " златните паспорти ". Законопроектът бе импортиран от Министерски съвет и бе признат на второ четене. С него се анулира съществуващия механизъм за придобиване на българско поданство посредством вложения.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия съобщи, че българската страна дефинитивно ще анулира опцията да се придобива поданство против инвестиция. " Дотук се стигна след дълги години разнообразни опити страната ни да се възползва от своето поданство, както са го правили и други, с цел да притегли вложения. Тези опити не се увенчаха с триумф, в противен случай сътвори се скица ", сподели Зарков.

" Успяхме да свалим България от листата на страните, които Европейска комисия и Екологичен потенциал са сочили с пръст за продажба на поданство. Това, което не успяхме, е казусът с пребиваването на съображение вложения. Затова ние и през идващите месеци ще внасяме съответните оферти, да решим и този проблем ", сподели депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Депутатите одобриха още в шестмесечен период от влизане в действие на този закон Държавна организация „ Национална сигурност “ да извърши инспекция за съществуване на учредения за анулация на натурализацията по всички преписки по придобиване на българско поданство. Информацията за резултатите от инспекцията се дава на министъра на правораздаването, с оглед преценка за използване на пълномощията, плануват признатите текстове.

Депутатите одобриха още подадените молби за придобиване на капиталово поданство, по реда на анулираните с приемането на този законопроект разпореждания, да бъдат прекъснати.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР