Народният представител от БСП за България Крум Зарков призова да

...
Народният представител от БСП за България Крум Зарков призова да
Коментари Харесай

Крум Зарков: Стягайте се, отиваме на избори!

Народният представител от Българска социалистическа партия за България Крум Зарков прикани да се спре заблуждаването на партията и да се насочи ясно послания за идни избори.

" Трябва да дадем явен сигнал на нашата партия и го споделям от пет седмици: стягайте се, отиваме на избори. Шикалкавенето не е помогнало на никого, снишаването – още по-малко. Това решение, което ни предлага управлението, е и от двете по малко ", акцентира Зарков.

Цялото изявление на народния представител пред днешното съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия:

Уважаеми приятели,

Представете си, че имате непосредствен, който разчита на вас и вашето мнение. Трябва да му кажете неприятна вест. Има два метода – да шикалкавите и лъжете или по-болезнения – да му я кажете непосредствено. В такова състояние е Българска социалистическа партия по отношение на своите гласоподаватели. Те от дълго време са разбрали, че най-вероятно ще се върви на избори. Националният съвет обаче им основава нереалистични упования, тъй като си споделят: “Ей, несъмнено тези хора там имат нещо предвид”.

Само че най-после няма да се случи нищо и това е ясно от 22 юни насам. Това ще е четвъртият Национален съвет, в който ни се предлага са вземем решение да създадем за държавно управление, тъй като е по-добре да има държавно управление. Да, по-добре е да има държавно управление, само че явно не може да има. Лошото е, че контрата ще остане при нас, тъй като сътворяваме усещане, че надали не от нас зависи дали ще има избори или не. Има единствено една причина да се държи мандата и тя е да се сформира държавно управление и сега, в който стане ясно, че това не е допустимо, той предстои на връщане. Всичко от 22 юни, когато Трифонов разтури четворната коалиция, е финт, с цел да не кажа фалш. Финт беше изискването Бойко Рашков и антикорупционното законодателство, откакто не се осъществя първият мандат. Финт е и това, което вършим в този момент с тази законодателна стратегия, която ни се предлага.

Питам: като нямаме болшинство, кой ръководи в Народното събрание? Тези закони, които са изброени, са наименованията, а какво ще написа вътре? Кой ще избере началник на КЕВР? Питам, тъй като легитимацията на този парламент беше да държи ГЕРБ и Движение за права и свободи надалеч от властта. Питам: кадърен ли е този парламент да държи на следващия ден ГЕРБ и Движение за права и свободи отвън властта? Та те може и да имат болшинство, може те да изберат началник на КЕВР. Според мен това предложение за внасяне на законодателна стратегия не трябва да се поддържа. Честно и честно е да кажем, че няма по какъв начин да създадем болшинство. Как изглеждаме в очите на хората? В най-хубавият случай несъответстващи. А в най-лошия случай – подготвени на всичко за още няколко дни във властта. За какво са ни тези няколко дни, аз не мога са схвана. Какво ще се случи сред на следващия ден и петък? Хайде, не споделям на следващия ден да го върнем мандата, само че най-малко в петък. Българска социалистическа партия направи всичко допустимо, с цел да има държавно управление, само че не може да направи невъзможното. Трябва да дадем явен сигнал на нашата партия и го споделям от пет седмици: стягайте се, отиваме на избори. Шикалкавенето не е помогнало на никого, снишаването – още по-малко. Това решение, което ни предлага управлението, е и от двете по малко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР