Народните представители отхвърлиха Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса

...
Народните представители отхвърлиха Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса
Коментари Харесай

Депутатите не приеха майчинството до 2 години да е обвързано с минималната работна заплата

Народните представители отхвърлиха Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване. Едва 60 депутати гласоподаваха “за ” предлагането обещетението за развъждане на дете до 2-годишна възраст да бъде обвързано с размера на минималната работна заплата, съобщи кореспондент на БГНЕС

Преди гласуването на законопроекта на първо четене нямаше дълъг спор, а няколко къси изявления на депутати от Българска социалистическа партия и от “Възраждане ”.

Георги Георгиев от “Възраждане ” разяснява, че парламентарната му група поддържа предлагането, тъй като съгласно тях фамилиите, които отглеждат деца би трябвало да се подкрепят. Според него това е дребна крачка, само че е в вярната посока и ще помогне за справяне с демографската рецесия. Той прикани всички партии да поддържат предлагането.

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия разкритикува ПП-ДБ и уточни, че предизборните им поръчки не кореспондират с това, което вършат в пленарна зала. Според него, когато става дума за българските жители, партиите не би трябвало да се разделят, а да поддържат позитивните ограничения, които са потребни за всички. “Вярвам, че ще натиснете зеления бутон ”, сподели Ченчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР