Народните представители от Комисия по енергетика приеха промени в Закона

...
Народните представители от Комисия по енергетика приеха промени в Закона
Коментари Харесай

Народното събрание с промени за либерализирането на пазара за газ!

Народните представители от Комисия по енергетика одобриха промени в Закона за енергетиката, с които се либерализира пазара на газ. С 12 гласа "за " и трима "въздържал се " те поддържаха текстовете, регламентиращи демонополизацията на пазара на природен газ, и с които се основава платформа за търговия на газ.

В съвещанието на комисията участваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, ръководителят на Комисията по енергийно и водно контролиране Иван Иванов, заместник-директорът на Генерална дирекция "Енергетика " в Европейска комисия Клаус Дитер Борхард, както и изпълнителните шефове на "Булгаргаз ", "Булгартрансгаз ", "Български енергиен холдинг ".

Валентин Николов, ръководител на комисията съобщи, че България е натурален районен газов разпределител, защото 80 % от инфраструктурата се концентрира у нас. Гост на полемиката беше заместник-генералният шеф на Генерална дирекция „ Енергетика “ към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард. Според него развиването на страната ни като подобен център води до нужда да бъдат увеличени плановете за инфраструктура, обвързвана с потенциала за
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР