Народните песнисвързват поколенията и представляват историческата памет. Българският и македонският

...
Народните песнисвързват поколенията и представляват историческата памет. Българският и македонският
Коментари Харесай

MINNA: Творецът сам трябва да открие своя талант

Народните песнисвързват поколенията и съставляват историческата памет. Българският и македонският фолклор са богати наразнообразни културни обичаи, излъчени от потомство на потомство. Отразяват се вярванията, обичаите и методът на живот на народите.



Песнитеса значима част от това културно завещание и не престават да се честват и предават напред в бъдещето. Независимо дали посредством обичайната музика и танци, фестивали и събития, или устната традиция на описване на истории... Вплетени са традициите, вярванията, полезностите, обичаите, държанието и материалните обекти на избрана културна група.

Българскиятфолклор обгръща разнообразни типове обичайни песни, танци и принадлежности, които варират според от района. Използвайки припева на националната ария „ Македонско девойче “ върху актуален бийт, новото парче на MINNA придобива напълно нов образ, който вълнува. Видеото е снимано към селото, в което MINNA е израснала – село Мечкул и по-точно в местността Амина – Св. Мина. Част от фрагментите са снимани в прочут клуб в град Пловдив. Режисьор на видеоклипа е Радостин Събев–Шошо. Проектът е осъществен благодарение на Национален фонд " Култура "

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР