Наричат ги дърпани, защото всеки дърпа към него последното парче

...
Наричат ги дърпани, защото всеки дърпа към него последното парче
Коментари Харесай

Перфектни дърпани банички със сирене

Наричат ги дърпани, тъй като всеки дърпа към него последното парче от баницата

Необходими Продукти

● вода - 500 мл топла
● сол - 1 с.л.
● олио - 3 с.л.
● ябълков оцет - 1 с.л.
● брашно - към 800 г
● сирене - 250 г за поръсване
● олио - 200 мл

за намазване


● яйца - 1 бр.
● олио - 1 с.л.

Начин на подготвяне

В купа пресейте 800 г брашно. В огромна купа поставете солта олиото и оцета, прибавете топлата вода и разбъркайте. Започнете да добавяте от брашното по 1 кафена чаша при непрестанно бъркане, до момента в който е допустимо да бъркате.

След което започнете да месите образувалото се тесто с ръце, като добавяте брашното лъжица по лъжица и месите, до момента в който тестото спре да се лепи по ръцете. То би трябвало да бъде меко и доста еластично.

От тестото оформете 12 топки и ги поставете върху леко посипан плот с брашно и ги завийте с плътна и чиста забрадка, оставете по този начин не по–малко от 30 минути. През това време затоплете (не нагрявайте) олиото в тиган и натрошете сиренето настрана.

След като престоят, наредете топчетата за баничките в топлото олио, оваляйте ги в него и оставете за 5 минути да се поотпуснат. Намазнете работния плот с малко олио, започнете да дърпате тестото първо на ръце а след това издърпвайте краищата, като се стремите да получите допустимо най-тънък правоъгълен лист, доколкото може.

Поръсете листа с 2 с.л. от мазнината, в която престояват топчетата и малко натрошено сирене. Нарийте листа на рехаво руло, завийте го на охлюв и го поставете в тава, постлана с хартия за печене. Така процедирате с всичките топчета, като ги редите в тавата.

Разбийте яйцето доста добре благодарение на вилица и прибавете олиото в него и още веднъж разбивате добре. С четка намажете баничките обилничко, поставете тавата в авансово нагрята на 200 градуса фурна и печете за към 30 минути.

След като от горната страна за зачервят добре, покрийте с алуминиево фолио и по този начин до края на печенето.

Тайната за съвършено тесто за дърпани банички със сирене е в бъркането и месенето. Ако спазвате тези процедури, разказани нагоре малко по малко, резултатът ще е съвършени банички!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР