Наред с шоколада и виното - един от най-честите подаръци

...
Наред с шоколада и виното - един от най-честите подаръци
Коментари Харесай

Стотици милиони цветя пристигат в САЩ за Свети Валентин

Наред с шоколада и виното - един от най-честите дарове за днешния Свети Валентин са букетите с цветя. Докато доближат до нас обаче, доста от тях минават хиляди километри.

Според граничните управляващи в Съединени американски щати близо 90% от всички цветя за празника идват в Маями със стотици полети от разнообразни местоположения, а общото им тегло е към 18 000 тона. След това - от втория по величина град във Флорида - поемат към пазари, супермаркети и цветарски магазини в Америка и Канада.

От самолетната компания Avianca, която се занимава с транспорт на товари, показват, че част от розите и карамфилите идват от Богота, а хризантемите и хортензиите са от Меделин. Подготовката за празника стартира в средата на януари.
Този сезон сме доставили близо 460 млн. цветя от Еквадор и Колумбия. Повечето от тях са рози. Така че, има 300 млн. рози от тези страни за Св. Валентин. Това е доста - близо по едно цвете за всеки американец.
Диого Елиас, Avianca Cargo

На интернационалното летище в Маями управляващите ревизират растенията, с цел да предотвратят преноса на заболявания и вредители.

Всяка година се обработват стотици милиони цветя. В интервала до 8 януари са открити и над 1000 вредителя. А откакто вълнението към Св. Валентин отмине, следва различен огромен празник, по време на който цветята също са на респект - Международният ден на дамата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР