Наред с гризачи като хамстери, чинчили и декоративни зайчета, морските

...
Наред с гризачи като хамстери, чинчили и декоративни зайчета, морските
Коментари Харесай

Имена за морски свинчета

Наред с гризачи като хамстери, чинчили и декоративни зайчета, морските свинчета са доста желан домакински любим за деца. Според Американската асоциация на развъдчиците има тринадесет типа морски свинчета. 

Колко живеят морските свинчета? Повечето морски свинчета живеят от пет до девет години, само че в случай че се държат в оптимални условия и са в положително здраве, знае се, че някои живеят до 10 години.

Поведение на морското свинче

Морските свинчета са доста общителни и се схващат от време на време и с други домашни любимци. По принцип са миролюбиви към стопаните си и разрешават да бъдат галени. При нежно отношение от страна на притежателя, всекидневно не хапят и не драскат. Макар че постоянно съществуват и изключения от правилото.

Отглеждане на морско свинче

Вашите морски свинчета изискват безвреден дом, пълноценна и уравновесена диета и доста обич и внимание. Така че бъдете подготвени да споделите всекидневието си с вашите очарователни нови другари.

Постелете клетката на морските свинчета с вестник, затрупан с меко тревно сено за постелки. Закачете бутилка за вода от външната страна на заграждението, като чучурът сочи вътре. Необходима е тежка купа за храна, както и скривалище/къщичка и играчки.

Поставете заграждението на място, недостъпно за други животни, и отвън зоните, изложени на течение и директна слънчева светлина. Осигурете съответна топлинна отбрана, защото морските свинчета са податливи на топлинен стрес. Избягвайте излагането на морски свинчета на температури над 25 градуса за дълги интервали от време. Тези домашни любимци ще се усещат удобно при температури, вариращи от 18–25 градуса.

Почиствайте всекидневно клетката на морските си свинчета от едри боклуци и правете подробно разчистване на всеки два до три дни. Сменете постелката, избършете клетката с гореща вода и измийте детайлите, като играчки и бутилки за питиета, с дезинфектант. Ще се нуждаете от краткотраен дом за морските си свинчета, до момента в който почиствате - клетка за пътешестване е съвършена.

 Как да кръстим морско свинче

Хранене на морското свинче

Вашият нов домакински любим ще се нуждае от непрекъснат източник на сено. Морските свинчета обичат зеленчуци като броколи, зеле и целина, както и подправки като магданоз. Ако прибирате растения от своята градина, се уверете, че в тях няма пестициди, защото тези химикали могат да навредят на вашия домакински любим. Имайте поради, че би трябвало да изхвърлите всички плодове и зеленчуци, които са били в тяхното помещение повече от 24 часа.

Разбира се, вашият другар заслужава и уместно име. Ето хрумвания за имена на морски свинчета.

Име за мъжко морско свинче

- Чико;

- Чоки;

- Денди;

- Заг;

- Марк;

- Алекс;

- Матьо;

- Симба;

- Алън;

- Джим;

- Меренге;

- Сам;

- Руши;

- Миг;

- Гръм.

 Морско свинче

Ако ще си вземете женски представител на типа, вижте имената за женски морски свинчета.

Име за женско морско свинче

- Сиси;

- Стефи;

- Чики;

- Поли;

- Мини;

- Мейси;

- Бубка;

- Бейби;

- Стейси;

- Лили;

- Нола;

- Дафни;

- Тина;

- Пиги.

В случай че още нямате пухкаво приятелче, можете да разгледате тези разгласи и цени за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР