Нарастващите страхове от рецесии в големите икономики, както и неспособността

...
Нарастващите страхове от рецесии в големите икономики, както и неспособността
Коментари Харесай

Най-големите банки в света свиха прогнозите за цената на петрола

Нарастващите страхове от рецесии в огромните стопански системи, както и неспособността на Китай да отхвърли своите вирусни окови, накараха петролните анализатори да намалят ценовите си прогнози за петрола за остатъка от тази година.

Morgan Stanley и UBS Group AG понижиха своите краткосрочни вероятности за суровия нефт с до 15 $ за барел на фона на влошаващата се среда и защото съветският нефт продължава да тече към Азия и други места.

Суровият нефт Брент се срина с към една трета след пика си при започване на март след нахлуването на Русия в Украйна. Предполага се, че ще спадне в допълнение през идващите няколко месеца. Все отново анализаторите не изключват опция той да се възвърне през идната година, защото стопанските системи се възвръщат и по-малко съветски недопечен нефт стига до пазара.

Според прогнозата на Morgan Stanley цените за третото тримесечие ще се намалят с 12 $ за барел до 98 $ и с още 5 $ през последните три месеца от годината. Експертите в банката виждат по-стабилен пазар и растеж на цените от второто тримесечие идната година.

Износът на съветски нефт евентуално ще намалее доста с планиран спад от 1.5 милиона до 2 милиона барела дневно при започване на 2023 година

UBS също намали прогнозата си за сорта Брент с 15 $ към края на годината до 110 $ за барел поради блокадите в Китай и към момента високия съветски експорт, пишат в записка анализаторите на банката.

Ограниченията в Китай ще забавят краткосрочното възобновяване на търсенето макар повишаването на вноса на недопечен нефт през август.

Руският експорт е по-устойчив от предстоящото, като огромни количества недопечен нефт се вливат в европейски страни като Италия.

Очаква се суровият нефт Брент да се възвърне до 125 $ за барел до края на септември 2023 година

Междувременно петролът леко се увеличи във вторник заран след спад от към 1 $ в първите часове на сесията, движен от данни от Китай за по-ниско ползване на гориво по време на тридневния фестивал в средата на есента в страната. Така към 09:45 ч. българско време вид Брент е нагоре с 0.53% до 94.50 $ за барел, а WTI – с 0.32% до 88.05 $ за барел.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР