Напукани стени, падащи мазилки, стърчащи арматури, наводнени мазета. Това е

...
Напукани стени, падащи мазилки, стърчащи арматури, наводнени мазета. Това е
Коментари Харесай

Зловеща гледка е един от 22-та опасни блока в Пловдив, Общината търси решение

Напукани стени, падащи мазилки, стърчащи арматури, наводнени изби. Това е гледката в един от 22-та рискови блока в квартал „ Столипиново ”, за който трябват незабавни ограничения. Наш четец ни изпрати фрагменти от един от входовете на ул. „ Сокол ” 9, където живее.
Прочетете още
„ Колоните започнаха да се напукват и  да стърчат железа от тях. След земетресенията в Турция ни е боязън какво може да се случи тук, в случай че има трус и тук ”, написа пловдивчанинът.

Както TrafficNews писа към този момент трета година градските управляващи не взимат ограничения по отношение на обстановката със 103-те входа, които са с наводнени изби и към днешна дата от тях извира вода. Самите блокове са общински и са зачислени към Оперативна програма „ Жилфонд ”. За да се направи градивно проучване първо те би трябвало да се отводнят. Сумата нужна за това бе 1,3 млн. лв. към 2021 година, като е допустимо в този момент тази услуга да е по-голяма.

Зам.-кметът по финанси Величко Родопски съобщи, че обстановката в реалност е тревожна и би трябвало да се вземат ограничения.

„ В понеделник ще създадем среща с Оперативна програма „ Жилфонд ” и кмета Здравко Димитров и ще решим какво би трябвало да се направи и каква сума е нужна ”, сподели Родопски.

Кметът на регион „ Източен ” Иван Стоянов сподели, че не е спирал да праща писма по отношение на казуса. Последното му предложение е да се стартира отчасти отводняване на най-опасните блокове.

„ За една година успяхме да увеличим приходите от наеми в общинските блокове в Столипиново с 200 хиляди лв.. За предходната година бяха едвам 8000 лева Постоянно вървим и ги караме да заплащат наема, като ги плашим с изкарване. Община Пловдив може да отпуска отчасти тези суми, с цел да стартира отводняването. Най-спешно е да се създадат на блоковете на ул. „ Сокол ” ”, изясни районният кмет.

Дори през новата стратегия за саниране ремонтът им да бъде вероятен, то без да се направи отводняване и проучване, те не могат да получат финансиране.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР