Напрежението в района на Минеаполис остава високо след новото убийство

...
Напрежението в района на Минеаполис остава високо след новото убийство
Коментари Харесай

Напрежение в Минеаполис след новото убийство на чернокож от полицията

Напрежението в региона на Минеаполис остава високо след новото ликвидиране на негър от полицията в града в северния американски град Минесота, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че то е било осъществено на фона на процеса за гибелта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест в Минеаполис през май предходната година - ликвидиране, което провокира вълна от митинги в Съединени американски щати против расизма и полицейското принуждение.

Отправяне на апели за успокоение, въвеждане на полицейски час и разполагане на бойци от Националната армия: управляващите ускориха ограниченията за сигурност в града, с цел да не пламне.

Полицайката, която застреляла в неделя 20-годишен негър при пътна инспекция в Бруклин Сентър, предградие на Минеаполис, е стреляла със своя револвер, а не с тейзъра си, съобщи началникът на локалната полиция. На конференция през вчерашния ден той сподели фрагменти от съдбовния опит за арест, на които се чува по какъв начин дамата на няколко пъти предизвестява, че ще употребява своя тейзър (несмъртоносно електрошоково оръжие).

Полицейският шеф Тим Ганън дефинира станалото като пукотевица по несъобразителност. На записа се виждат трима служители на реда към спряла кола. Когато чиновник на реда се пробва да постави белезници на 20-годишния Донте Райт, следва блъскане. Чува се по какъв начин полицайката няколко пъти извиква " Тейзър! ", преди да създаде един изстрел, след което колата потегля.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР