Напрежението около Северна Корея засега не носи заплаха за зимните

...
Напрежението около Северна Корея засега не носи заплаха за зимните
Коментари Харесай

Няма заплаха за игрите в Пьончан заради кризата със Северна Корея, обяви МОК

Напрежението към Северна Корея към този момент не носи опасност за зимните олимпийски игри в Пьончан, разгласи президентът на МОК Томас Бах. Думите му пристигнаха в миг, в който Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо утвърди нови наказания против Северна Корея поради шестия ѝ и най-мощен нуклеарен опит.

Олимпийските игри в Южна Корея ще се проведат от 9 до 25 февруари.

" До момента няма никакъв знак за опасност за сигурността на игрите в подтекста на напрежението сред Северна Корея и някои други страни. Ние сме в контакт със засегнатите държавни управления. Във всички тези диалози с водещите фигури в другите държавни управления можем да забележим, че няма никакво подозрение към зимните олимпийски игри през 2018 година ", сподели Бах в Лима, където ще бъдат оповестени домакините на летните игри през 2024 и 2028 година

Президентът на МОК се надява да бъде открито дипломатическо решение преди началото на игрите след пет месеца. Той добави, че вратите за състезателите от Северна Корея са отворени и че, олимпийският комитет ще ги поддържа в напъните им да се класират за конкуренцията.

Това ще са първите зимни олимпийски игри в Азия, които ще се проведат отвън Япония.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР