Напоследък растението годжи бери успява да добие широка популярност и

...
Напоследък растението годжи бери успява да добие широка популярност и
Коментари Харесай

Ако често консумирате годжи бери, ВАЖНО е да знаете за неговите странични ефекти

Напоследък растението годжи бери съумява да добие необятна известност и у нас. Все повече хора го употребяват, тъй като знаят, че тези дребни алено – оранжеви плодове биват считани за „ извор на младостта ”.

Ако обаче прекалите с потреблението му, може да се стигне до нежелани реакции. Затова човек би трябвало доста да внимава и да се придържа към целесъобразната дневна доза, в случай че не желае да си навреди.
Какви могат да са нежеланите реакции от потреблението на годжи бери?
Хората, които имат поленови алергии, наложително би трябвало да се съветват с доктор, преди да употребяват плодовете на растението. Възможно е от похапването на годжи бери да се появят виене на свят, затруднено дишане, гадене и други нежелани реакции.

В дребните плодчета се съдържа алкалоида атропин. Ако човек предозира с него, не е изключено да се появи сухота в устата, замъглено зрение, гадене и други.
Ако работите пред компютър, яжте тази храна
Манията по т.нар суперхрани става все по-силна. И въпреки те да имат и своите критици, потвърдените им потребни свойства ги вършат желателно...

Ако страдате от високо или ниско кръвно налягане и ви се постанова непрестанно да приемате медикаменти, също би трябвало да сте внимателни, когато консумирате този плод. В някои случи той може да докара до спад в кръвното налягане.

Плодът не въздейства удобно и на хора, които одобряват медикаменти за диабет. Не е изключено да докара до понижаването на кръвното налягане, както и до прилошаване.

Да не забравяме също, че плодовете годжи бери са извънредно богати на селен. Макар той да е значим за човешкия организъм с него не трябва да се прекалява, тъй като при предозиране може да се стигне до увреждане на нервите, стомашно – чревни проблеми или понижаване на фертилитета при дамите.

Похапвайте годжи бери, тъй като плодовете са доста потребни, само че не прекалявайте с количествата, които консумирате, в случай че не желаете да се сблъскате от близко с някои от тези нежелани реакции, за които ви споменахме.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР