Напоследък можем да забележим, че голяма част от козметичните продукти

...
Напоследък можем да забележим, че голяма част от козметичните продукти
Коментари Харесай

Какви са ползите от колагена в хранителните добавки и козметиката?

Напоследък можем да видим, че огромна част от козметичните артикули и питателните добавки съдържат колаген. За него се твърди, че е от изключителна значимост за положението на костите, ставите, косата, кожата и ноктите.

Освен това, съгласно някои експерти, с придвижване на възрастта тялото ни го създава във все по-малки количества и ние би трябвало да открием метод да си го набавим посредством външни източници – храна, хранителни добавки или витамини.

Колкото до козметичните средства – някои кожни лекари и козметици са на мнение, че всички артикули, които съдържат колаген въздействат доста по-добре на състоянеито на кожата. Дали обаче в действителност е по този начин?

Какво в действителност съставлява колагенът? Това е най-разпространеният белтък при бозайниците – над 30 % от общия в тялото и 70% от белтъка в кожата. Той построява съединителната тъкан, която е „ скелето “ на всеки орган. Освен в кожата интензивно взе участие в сухожилия, стави, хрущяли, кости, зъби, кръвоносни съдове, роговица и т. н. Осигурява конструкция, издръжливост и разтегливост.

Върховна заблуда обаче е изказванието, че когато одобряваме колагенови таблети или се мажем с колагенов крем, този колаген се натрупва непосредствено като колаген в нашата кожа и органи.

Имунната система следи за всяка една постъпила непозната белтъчна молекула и на секундата я унищожава. Това е повода да не могат свободно да се трансплантират органи и тъкани от един човек на различен, а още по-малко от един биологичен тип на различен (например пиейки таблети колаген от рибешки кожи, той автоматизирано да се трансформира в наш личен колаген).

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР