Напомням на читателите, че “Юнити летя на две космически мисии

...
Напомням на читателите, че “Юнити летя на две космически мисии
Коментари Харесай

УСПЕХ: Корабът Юнити извърши втория си планиращ полет от космодрума Ню Мексико!

Напомням на читателите, че “Юнити ” хвърча на две галактически задачи през 2018 и 2019 година и общо петима души станаха комерисиални астронавти. 

Да се върнем обаче на вчерашния полет. “Юнити ” бе ръководен от Марк Стъки и Майкъл Масучи – двама водачи, към този момент летяли в космоса по време на една от двете гореспоменати експедиции. Самолетът-носител “Ийв ” пък бе пилотиран от Никола Песил и СиДжей Стъркоу. Корабът бе изведен на височина 15 километра, след което се отдели от “Ийв ” и въпреки и да не възпламени ракетния си мотор, той доближи до скорост 0.85 маха. Събрани са скъпи данни, които ще разрешат на екипите да възобновят галактическите изстрелвания, този път от новия космодрум.

Полетът бе извършен при спазването на строги ограничения против разпространяването на COVID-19, като наземните екипи съблюдаваха обществена отдалеченост и носиха маски. 

Върджин Галактик не се наема да оповести по кое време да чакаме дебютният ракетен полет от Ню Мексико. Първо екипите ще би трябвало да проучват събраните данни и да инспектират подробно всички системи на самолета-носител и на кораба. 

За повече информация: Върджин Галактик

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР