Напомня ми времето, когато бях дете. С тези думи колумбийският

...
Напомня ми времето, когато бях дете. С тези думи колумбийският
Коментари Харесай

Забавното световно: Да поиграеш лапотбол в Саранск

Напомня ми времето, когато бях дете. С тези думи колумбийският почитател Ектор Варела споделя пред " Ройтерс " вълненията си, откакто се е срещнал с магията на лапотбола.

Това е присъща игра в Саранск, която прилича футбола. В столицата на мордовската република през днешния ден тимовете на Колумбия и Япония ще изиграят първия си мач от международното.

А това е отлична опция за локалните да показват своите обичаи. " Лапот " са обувките, които жителите на Мордовия са носели преди десетилетия.

Спецификата на обувките и ръчно направената топка затрудняват тези, които се осмелят да опитат играта. Оказва се, че това не е изключително предизвикателство за Варела. Под аплодисментите на публиката колумбиецът съумява да вкара няколко гола. Важното конкретизиране е, че той е футболен треньор от 30 години.

" Като дете съм играл футбол на плажа и по улиците с топка, направена от разнообразни материали, от хартия и други неща. Беше прелестно да върна спомените от детството си в Колумбия ", споделя 55-годишният Варела, който в този момент живее в Лондон.

 Сергей Глуков демонстрира уменията си с топката
© Reuters

Сергей Глуков демонстрира уменията си с топката

Уменията си демонстрира и локалният гражданин Сергей Глуков. " Играта произлиза от антични времена, когато хората са носели тези обувки и са правили топки от това, което имат. Децата да играли по селата. Така че бих споделил, че това е много остаряла игра. "

Неговото игрище за лапотбол е ситуирано в центъра на Саранск и се е трансформирало в една от огромните туристически атракции за футболните туристи.

Според Варела това е отлична опция за ентусиастите да се забавляват в дните, в които няма мачове. Колумбиецът, който следва националния си тим на международни финали от 20 години, чака дебюта на отбора през днешния ден.

 Забавното международно: Да поиграеш лапотбол в Саранск
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (230)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР