Наполи се наложи над Верона с 3:1 на стадион Марк

...
Наполи се наложи над Верона с 3:1 на стадион Марк
Коментари Харесай

Наполи се наложи с лекота над Верона, Кварадона напомни за себе си с два гола

Наполи се наложи над Верона с 3:1 на стадион „ Марк Антонио Бентегоди “ в мач от деветия кръг на Серия А. Хвича Кварацхелия се разписа на два пъти за „ партенопеите “, а Матео Политано вкара един път и асистира за другите два гола за своя отбор. Почетният гол за Верона бе дело на Дарко Лазович в 60-ата минута.

След този триумф Наполи събра актив от 17 точки, заемайки 5-а позиция, до момента в който Верона остава на 16-о място с 8 пункта.

Двубоят стартира с напън от страна на домакините. Във втората минута Павел Давидович се извиси над всички в наказателното поле на Наполи, с цел да засече центрираната топка с глава, само че Алекс Мерет съумя да отрази. Последва центриране от корнер, а Джакомо Маняни засече с глава, само че още веднъж стражът на „ партенопеите “ се намеси.

Матео Политано стреля от границата на наказателното поле на Верона в 15-ата минута. Лоренцо Монтипо обаче внимаваше и съумя да се намеси в създалата се обстановка.

В 27-ата минута Джакомо Распадори напредна отляво и центрира на втора греда, където Матео Политано прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, с цел да изведе Наполи напред в резултата.

Две минути преди края на постоянното време през първото полувреме Политано комбинира с Хвича Кварацхелия, който отстрани защитник на Верона със серия от финтове и осъществя за 2:0.

Наполи продължи да натиска и през второто полувреме. В 55-ата минута още веднъж Политано откри Кварацхелия с дълъг пас. Грузинецът не пропусна да се разпише за 3:0, откакто остана очи в очи с Монтипо.

Верона съумя да върне едно попадение в 60-ата минута, когато Дарко Лазович се възползва от недоразумение в отбраната на Наполи, с цел да вкара единствения гол за домакините в срещата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР