“Наполи има право на големи мечти като най-добър отбор в

...
“Наполи има право на големи мечти като най-добър отбор в
Коментари Харесай

В момента няма по-добър отбор в Европа от Наполи, смята Костакурта

“Наполи има право на огромни фантазии като най-хубав тим в Европа ”, счита италианската легенда Алесандро Костакурта. Неаполитанците се приготвят за първи осминафинал в Шампионската лига против Айнтрахт (Франкфурт).

Това е стадий, който този тим в никакъв случай не е прекосявал в най-комерсиалния клубен шампионат, само че като че ли през този сезон наподобяват най-подготвени за това. Ден преди да приключи 23-ия кръг в Серия " А ", " партенопеите " имат преднина от 15 точки на върха и минаха през групата си като спечелили с 5 триумфа и 1 проваляне. Впечатляващото беше, че тимът резервира баланс и форма и преди Световното състезание, и по-късно. В ШЛ те унищожиха Ливърпул с 4:1 и Аякс с 6:1. Сега конкуренцията ще се ускори, само че Костакурта – петкратен европейски първенец с Милан, не вижда по-добър тим от хората на Лучано Спалети на целия континент.

" Не желая думите ми да се одобряват като нелепости, само че когато приказваме за метод и отношение към мача, Наполи е най-хубавият тим в Европа. Очевидно има и други мощни тимове и ние знаем чудесно, че съревнование като Шампионската лига е в положение да извлече от играчите такава мотивация, каквато не можем да забележим във вътрешното състезание. Но съм сигурен в едно нещо: Наполи е по-силен тим в този момент от Манчестър Сити и от всички останали. Най-добрите отбори в Европа не всеки път дават най-вече от качествата си в своето състезание. И ето за какво считам, че Наполи има правото да мечтае да стане в действителност огромен тим ”, споделя някогашният централен бранител пред " Ил Матино ".

Неаполитанците разчитат в офанзива на невероятното си дуо Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен. Костакурта съпостави подписването на крилото, което дойде от Динамо (Батуми) в родната му Грузия, като " откритието на 6-килограмовия трюфел ". " Той е необикновен състезател и не знам от кое място пристигна. Къде, по дяволите, беше допреди шест месеца? ", чуди се той, очевидно неосведомен с представянето на играча в съветското състезание с екипа на Локомотив (Москва). Доминацията на Наполи в Калчото беше подкрепена и от рецесиите при техните съществени противници, само че Костакурта счита, че присъединяване в ШЛ е оказало въздействие и надали не разсейва Интер.

" Аз персонално бленувам да видя Наполи на край против Пари Сен Жермен, тъй като с един подобен мач влизаш в друго измерение на историята. Но признавам, че бих желал и добър напълно италиански край, тъй като в случай че желаеме да бъдем почтени, аз съм единственият, който е играл полуфинал и край против различен италиански тим в Шампионската лига. А към този момент от много години съм се отказал. Което би трябвало да е сигнална лампичка за италианския футбол ”, приключва някогашният защитник на Милан.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР