Напитката ни предпазва от болести…Много хора не могат да започнат

...
Напитката ни предпазва от болести…Много хора не могат да започнат
Коментари Харесай

Какви ползи за организма ни носи кафето

Напитката ни защищава от болести…

Много хора не могат да стартират деня си без най-малко една чаша ароматно кафе за пробуждане. Често се приказва за вредите от кофеиновата напитка, само че тя носи и доста непредвидени изгоди на целия организъм. В следните редове ще се спрем на някои от тях.

Кафето усилва равнищата на сила и ни оказва помощ да преодолеем умората. Това се дължи на кофеина – най-употребяваното психоактивно вещество. Редица изследвания потвърждават, че кафето усъвършенства и мозъчните функционалности (памет, жизненост, въодушевление, познавателни способности).

Освен това оказва помощ за изгарянето на мазнини. Някои научни проучвания сочат, че кофеинът може да усили скоростта на метаболизма с 11.3%, а други, че форсира изгарянето на мазнините с от 10% до 29% според от тежестта. Все отново учените означават, че тези резултати отслабват при хората, постоянно консумиращи кафе. Статия на Daily Mail (базирайки се на проучвания на учени от Австралия) твърди, че потреблението на повече от пет чаши кафе дневно може да провокира напълняване.

Много изследвания потвърждават, че потреблението на кафе оказва помощ за предотвратяване от захарен диабет. Една чашка дневно понижава риска от това заболяване със 7%, а когато количеството бъде увеличено рискът може да падне с от 23 до 50%.

Черната течност също така понижава депресията и ни оказва помощ да се усещаме по-щастливи. Проучване на университета в Харвард  е открило, че дамите, които пият по няколко чаши кафе дневно, е с 20% по-малко евентуално да се усеща потиснати.

Ароматната напитка има и удобно влияние върху черния дроб. Кафето може да защищити от цироза. Рискът от развиването ѝ при хората, които пият повече от 3 чаши дневно, е 80% по-нисък, настояват учените. Друга добра вест е, че кафето работи подмладяващо и възпира стареенето, защото съдържа огромно количество антиоксиданти.

Напитка от цикория – съвършеният сурогат

Кафето от цикория е основата на кафе „ Инка ” – познато най-вече на по-възрастните. То съставлява примес от жълъдово брашно с цикория. Изсушеният и изпечен корен на цикорията съдържа 98% инулин, който е изцяло разтворим във вода пробиотик. Той подкрепя усвояването на детайли като калций и магнезий, усъвършенства храносмилането, и най-много – зарежда организма с нужната сила. Кафето от цикория е съвършеният сурогат на елементарното кафе, изключително в случай че здравословното ви положение го изисква.

Цикорията се употребява освен поради ободрителните си качества. Тя също по този начин има способността да пречиства кръвта. Поддържа равнищата на мазнините и токсините, като ги вкарва в норма в случаи на преяждане или ги пречиства, в случаи на несъразмерната приложимост на алкохол. Комбинира се съвършено с всички медикаменти и лекарства, като даже ускорява техните дейности.

Продължителната приложимост на кафе от цикория контролира стойностите на кръвна захар, намалява нервното напрежение и уравновесява равнищата на кръвното налягане. Най-голямо самопризнание цикорията получава при лекуването на болести на стомашно-чревния тракт, както и на черния дроб.

Все отново имайте поради античното и постоянно годно предписание на Парацелз –  “отровата я прави дозата ”. Не прекалявайте с кафето, тъй като то има с изключение на позитивни и негативни резултати върху положението ни.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР